Antena 3 CNN Externe Doi jurnaliști au fost arestați după ce au făcut public un reportaj despre execuțiile în masă din Myanmar

Doi jurnaliști au fost arestați după ce au făcut public un reportaj despre execuțiile în masă din Myanmar

Doi jurnaliști au fost arestați după ce au făcut public un reportaj despre execuțiile în masă din Myanmar
Sursa foto: foto: Pexels
09 Feb 2018   •   11:29

Doi jurnaliști Reuters au fost arestați fiindcă au dat presei o investigație referitoare la execuțiile în masă din Myanmar, comise împotriva minorității etnice din Rakhine.

Jurnaliștii Wa Lone și Kyaw Seo Oo umrează să fie judecați î Myanmar fiindcă au încălcat legea furnizând secretele acestor acte oficiale. 

Publicația Reuters a afirmat că jurnaliștii au descoperit cazurile a zece oameni din minoritatea respectivă ce au fost uciși fără măcar să fie judecați. 

”După ce Wa Lone și Kyaw Soe Oo au fost arestați, prima noastră grijă a fost legată de siguranța lor. Iar după ce am înțeles care este situația lor legală, după ce ne-am consultat și cu Wa Lone și Kyaw Soe Oo, și rudele lor, am decis că este datioria noastră să publicăm un cont despre ce s-a întâmplat în satul Inn Din. Am publicat această investigație devastatoare, pentru că este în interesul public, global.”, a spus redactorul șef al Reuters, Stephen J. Adler, conform BBC

×
Subiecte în articol: jurnalisti reportaj Myanmar
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close