Antena 3 CNN Externe Doi jurnalişti suedezi, condamnaţi după ce au fost acuzaţi de terorism

Doi jurnalişti suedezi, condamnaţi după ce au fost acuzaţi de terorism

Doi jurnalişti suedezi, condamnaţi după ce au fost acuzaţi de terorism
Sursa foto: Foto: eastafricaforum.net
de N.B.    |    21 Dec 2011   •   13:19

Doi jurnalişti suedezi, arestaţi în urmă cu mai multe luni, au primit, miercuri, verdictul "vinovat" într-un proces în care au fost acuzaţi că au susţinut grupurile teroriste în Etiopia, informează CNN. Cei doi ar putea primi până la 15 ani de închisoare.

Autorităţile etiopiene susţin că Johan Persson şi Martin Schibbye au fost capturaţi în timpul unui schimb de focuri cu un grup de rebeli din regiunea Ogaden, o zonă interzisă, la graniţa cu Somalia.

Cei doi sunt acuzaţi de susţinerea grupurilor teroriste, după ce guvernul a decretat că Frontul Eliberării Naţionale din Ogaden este o grupare teroristă.

Jurnaliştii nu au voie să intre în regiunea Ogaden, unde organizaţiile pentru drepturile oamenilor susţin că există mii de cazuri de abuzuri împotriva somalezilor din partea rebelilor şi forţelor militare din Etiopia.

Cei doi suedezi au aut două capete de acuzare: pătrunderea în ţară în mod ilegal şi sprijinirea unui grup terorist. Jurnaliştii au pledat vinovat în cazul intrării în mod ilegal în Etiopia.

Procesul celor doi s-a transformat într-o luptă pentru libertatea presei în Etiopia, organizaţii internaţionale au acuzat autorităţile că se folosesc de legea împotriva terorismului pentru a îngrădi presa şi a penaliza libera exprimare.

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close