Antena 3 CNN Externe Doi mexicani riscă 30 de ani de închisoare pentru "sabotaj pe Twitter"

Doi mexicani riscă 30 de ani de închisoare pentru "sabotaj pe Twitter"

Doi mexicani riscă 30 de ani de închisoare pentru "sabotaj pe Twitter"
Sursa foto: Foto: buzzom.com
05 Sep 2011   •   11:50

Doi mexicani, bărbat şi femeie, riscă să-şi petreacă următorii 30 de ani în închisoare, după ce au sabotat şi terorizat online mai mulţi utilizatori ai platformei de socializare Twitter, informează Associated Press. Aceasta este cea mai gravă acuzaţie adusă vreodată unui utilizator al reţelei.

Astfel, potrivit declaraţiilor procurorilor, un profesor, împreună cu o comentatoare radio, au anunţat că mai mulţi bărbaţi înarmaţi atacă şcolile din Veracruz, determinându-i pe părinţi să se grăbească pentru a-şi salva copiii. În urma acestui anunţ au avut loc o serie de accidente de maşină, generate de haosul şi panica părinţilor.

Liniile telefonice de urgenţă au fost blocate, iar pe străzile oraşului au avut loc 26 de accidente de maşini.

Gilberto Martinez Vera, profesor la mai multe şcoli private, a postat pe Twitter mesaje prin care anunţa ca barbati inarmati răpesc copiii din şcoli.

"Cumnata mea m-a sunat foarte suparata, tocmai au rapit 5 copii de la scoala", a scris el.

La scurt timp după postarea acestui anunţ,comentatoarea radio a postat: "Nu stiu la ce ora s-a intamplat, dar este adevarat". In realitate, rapirile nu au avut loc niciodata.

"Cum pot sa imi faca asta pentru ca am re-postat pe twitter un mesaj? Adica, sunt 140 de caractere. Nu are nicio logica", a spus ea, potrivit avocatului. Cunoscuta ca "Maruchi" la radio si pe retelele de socializare, pentru Pagola circula petitii online care solicita elibararea ei, iar cauza celor doi a fost adoptata de aparatorii drepturilor omului, care sustin ca acuzatiile sunt exagerate.

Organizaţia de apărare a drepturilor omului Amnesty International susţine că autoritatile încalca libertatea de exprimare şi consideră că panica nascută în acel context se datorează în primul raâd sentimentului de nesiguranţă în care se trăieşte în Veracruz.

×
Subiecte în articol: Twitter terorism
Parteneri
Mesaj RO-Alert în Slănic Prahova: ”Părăsiți zona!”
x close