Antena 3 CNN Externe Doi militari ONU au fost ucişi într-un atac al islamiştilor ugandezi în Congo

Doi militari ONU au fost ucişi într-un atac al islamiştilor ugandezi în Congo

Doi militari ONU au fost ucişi într-un atac al islamiştilor ugandezi în Congo
06 Mai 2015   •   14:39

Cel puţin doi militari ai Căştilor Albastre, originari din Tanzania, au murit şi alţi 13 au fost răniţi într-o ambuscadă pusă la cale de rebelii islamişti ugandezi, relevă un comunicat al forţelor de menţinere a păcii din regiune.

Alţi patru membrii ai forţelor militare ONU au dispărut imediat după atac şi se presupune că aceştia au fost răpiţi.

Secretarul General al ONU, Ban Ki-moon, a condamnat în termeni duri violenţele şi a adăugat că misiunea din Congo este destinată protecţiei civililor.

Ambuscada a avut loc în satul Kikiki, din nordul provinciei Kivu, în timpul unei patrulări de rutină a trupelor internaţionale, a declarat purtătorul de cuvânt al misiunii MONUSCO, Felix Basse, citat de Reuters.

Comandantul misiunii de menţinere a păcii, Martin Kobler, a promis operaţiuni ofensive de amploare, pentru descurajarea atacurilor tot mai frecvente împotrivă militarilor Căştilor Albastre din regiune.

Luni dimineaţă, mai amulţi rebeli au tras cu arme de foc în elicopterul care îl avea la bord pe unui dintre coordonatorii misiunii MONUSCO.
Reprezentanţii armatei congoleze au declarat că 16 rebeli ugandezi au fost ucişi la sfârşitul săptămânii trecute, în timpul unor confruntări armate în aceeaşi regiune.

×
Subiecte în articol: Congo
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close