Antena 3 CNN Externe Doi muncitori de la Fukushima au fost internați de urgenţă după ce au călcat în apa contaminată

Doi muncitori de la Fukushima au fost internați de urgenţă după ce au călcat în apa contaminată

Doi muncitori de la Fukushima au fost internați de urgenţă după ce au călcat în apa contaminată
Sursa foto: Foto: Mediafax/AFP
24 Mar 2011   •   21:39
La două săptămîni de la tsunami, Japonia continuă să numere. Sunt 9800 de morţi, 17 mii 500 de dispăruţi şi aproape 2800 de răniţi. Doi angajaţi ai centralei de la Fukushima au fost internaţi de urgenţă. Au călcat în apă contaminată şi, în câteva secunde, bocancii le-au fost arşi, iar deşeurile radioactive au ajuns la piele. Cît de gravă este situaţia de la centrala nucleară se poate vedea pe imaginile din interior, primele apărute de la declanşarea dezastrului.

Cei doi muncitori lucrau în subsolul reactorului numărul 3. Întindeau cabluri cînd au călcat în apă contaminată. Cei doi au fost duşi de urgenţă la spital. A fost alertă generală în rândul medicilor. Trebuie nu doar să-i trateze pe cei doi ci şi să-i izoleze.

În ciuda incidentului, ceilalţi muncitori au reuşit să restabilească alimentarea cu energie electrică în sala de control a reactorului 1. Au şi fotografiat interiorul. Imaginile sunt cutremurătoare. Realizate cel mai probabil cu un telefon mobil sunt cu adevărat fotografii-document. Pentru prima data lumea întreaga a putut să vadă ce a rămas cu adevărat din centrală.

Dovadă a atenţie sporite, apa de la robinetele din Tokio este considerată contaminată, iar Guvernul a decis ca părinţii copiilor mici să primească apă îmbuteliată.

Până şi militarii americani de la bordul portavionului trimis în apropierea coastei japoneze se tem de radiaţii iar nava este dezinfectată şi curăţată mai des decât de obicei


×
Parteneri
Perioada care se va lua în calcul la pensie. Anunțul ministrului Muncii
x close