Antena 3 CNN Externe Doi polonezi, ironii la adresa romilor din Oslo: "Nu suntem bolnavi. Nu avem copii. Cerşim pentru bere"

Doi polonezi, ironii la adresa romilor din Oslo: "Nu suntem bolnavi. Nu avem copii. Cerşim pentru bere"

Doi polonezi, ironii la adresa romilor din Oslo: "Nu suntem bolnavi. Nu avem copii. Cerşim pentru bere"
Sursa foto: Foto: Agerpres
01 Iul 2015   •   12:07

Doi tineri polonezi au început să cerşească pe străzile din Oslo, purtând o pancartă care ironizează cerşetorii romi din România şi pe care scrie "Nu suntem bolnavi. Nu avem copii. Cerşim pentru bere", relatează site-ul TheLocal.no. Sosa Grzesiek şi Adrian Golebiewski, doi polonezi cu vârste de aproximativ 20 de ani, au sosit în Norvegia în urmă cu câteva zile şi au ridicat un cort în Fiordul Oslo.

Spre deosebire de alţi turişti care campează în Norvegia, ei îşi petrec zilele cerşind bani pentru bere. Tinerii susţin că au dreptul să cerşească pentru că sunt săraci. "Străzile sunt pentru toată lumea şi noi avem nevoie de bani", a declarat Golebiewski pentru postul norvegian TV2. "Poate câştigăm mai mult decât alţii", a adăugat el. La numai câţiva metri de ei se află un grup de romi din România, care cerşesc afişând pancarte ce descriu situaţia lor dificilă, într-o încercare de a stârni compasiunea trecătorilor.

×
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close