Antena 3 CNN Externe Doi pompieri din Philadelphia au murit în lupta cu un incendiu de proporţii

Doi pompieri din Philadelphia au murit în lupta cu un incendiu de proporţii

Doi pompieri din Philadelphia au murit în lupta cu un incendiu de proporţii
Sursa foto: Foto: Intact Images
de S.T.    |    10 Apr 2012   •   19:49

Doi pompieri din oraşul american Philadelphia şi-au pierdut viaţa în lupta cu un uriaş incendiu, la un depozit părăsit.

Focul a izbucnit în plină noapte şi s-a extins foarte rapid. La sosirea pompierilor, întregul depozit era în flăcări. Scânteile purtate de vânt au declanşat mici incendii la clădirile vecine, din care cel puţin şase au suferit avarii minore.

Poliţiştii au evacuat toate locuinţele din împrejurimi, ai căror locatari se treziseră deja, înspăimântaţi de incendiu. În timp ce ţineau clădirea sub jetul tunurilor cu apă, pompierii au verificat construcţiile vecine, pentru a fi siguri că toate focarele au fost eliminate. Iar atunci s-a produs accidentul fatal. Într-o altă clădire în care se semnalase foc s-a produs o prăbuşire, iar cei doi pompieri care luptau cu acel focar au fost răniţi mortal.

Alţi trei pompieri au fost răniţi. Zeci de locuinţe din cartier au fost evacuate, ca măsură de precauţie, până când flăcările au fost stinse complet.

Cei doi pompieri, în vârstă de 60 şi 25 de ani, au fost striviţi de prăbuşirea unui zid. Colegii lor s-au grăbit să-i scoată de sub dărâmături, dar nu le-au putut salva vieţile. 

Cauza incendiului nu a fost încă stabilită. Proprietarul depozitului părăsit fusese citat de mai multe ori în faţa autorităţilor, după ce vecinii s-au plîns că imobilul prezenta un pericol evident de incendiu.


×
Subiecte în articol: incendiu foc locuinte
Parteneri
Patronii de păcănele riscă amenzi de 200.000 de lei dacă nu închid afacerile
x close