Antena 3 CNN Externe Doi preoţi, filmaţi în timp ce îi ÎNJURAU pe homosexuali

Doi preoţi, filmaţi în timp ce îi ÎNJURAU pe homosexuali

Doi preoţi, filmaţi în timp ce îi ÎNJURAU pe homosexuali
de O.P.    |    24 Mai 2013   •   12:19

 Doi preoţi din cadrul influentei Biserici Ortodoxe Georgiene în această ţară au fost inculpaţi joi în urma unui atac violent împotriva unei defilări a homosexualilor la Tbilisi, a anunţat Ministerul de Interne, relatează AFP.
  
"Ministerul de Interne a declanşat o procedură judiciară împotriva a doi preoţi implicaţi în incidentele de la 17 mai", a anunţat ministerul într-un comunicat.
  
Cei doi nu au fost arestaţi, a precizat o purtătoare de cuvânt a ministerului.
  
Zeci de persoane venite să defileze vineri în centrul oraşului Tbilisi în apărarea drepturilor persoanelor de orientare homosexuală, cu ocazia Zilei mondiale împotriva homofobiei, au fost evacuate de poliţie, după ce au fost atacate de mii de militanţi conservatori georgieni conduşi de preoţi ortodocşi.
  
Televiziunea naţională a prezentat imagini cu cei doi preoţi în timp ce urlau obscenităţi şi proferau ameninţări cu moartea împotriva activiştilor gay.

"Să fii preot nu este un alibi. Oricine a comis o infracţiune, încălcat legea, incitat sau participat la violenţă va fi pedepsit", a dat asigurări premierul Bidzina Ivanichvili într-un mesaj postat pe Twitter.
  
Homosexualitatea, care era pedepsită prin lege în fosta Uniune Sovietică, este stigmatizată, în continuare, în Georgia, o fostă republică sovietică din Caucaz, cu o cultură foarte conservatoare, în care Biserica ortodoxă exercită o puternică influenţă.
  
Înainte cu o zi de manifestaţie, şeful Bisericii Ortodoxe Georgiene, Ilia al II-lea, a îndemnat autorităţile să o interzică, calificând homosexualitatea drept o "boală".

×
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close