Antena 3 CNN Externe Doi ruși, dintre care un soldat, arestați la frontiera ruso-ucraineană

Doi ruși, dintre care un soldat, arestați la frontiera ruso-ucraineană

Doi ruși, dintre care un soldat, arestați la frontiera ruso-ucraineană
12 Sep 2015   •   22:54

Doi cetățeni ruși, dintre care un soldat, au fost arestați sâmbătă în regiunea Lugansk din estul Ucrainei pentru trecerea ilegală a frontierei dintre Ucraina și Rusia, au anunțat grăniceri ucraineni, informează Agerpres.

Cei doi bărbați, arestați dimineața în satul Milove de la frontiera cu Rusia, purtau uniformă militară fără însemne, au precizat grănicerii într-un comunicat.

Dar numai unul dintre ei avea acte care să ateste că este militar. Potrivit acestor documente, unitatea lui se află în regiunea Voronej, la 300 km de granița cu Ucraina, în sudul Rusiei.

Moscova la rândul ei a denunțat această "răpire" de cetățeni ruși.

"În această dimineață, în jurul orei 6.00, soldatul angajat pe bază de contract Viktor Barsukov a fost răpit de membri ai serviciilor speciale ucrainene în satul Certkovo din regiunea Rostov și dus în teritoriu ucrainean", a declarat Ministerul rus al Apărării, citat de agenția de presă Ria Novosti.

Potrivit acestei surse, al doilea bărbat nu este nimeni altul decât fratele soldatului, un civil.

"Cerem eliberarea imediată a cetățenilor ruși și recomandăm insistent să nu se mai repete asemenea provocări", a adăugat Ministerul Apărării.

Acest incident intervine la mai puțin de o săptămână după anunțul arestării de către grăniceri ruși a trei soldați ucraineni în Crimeea, anexată de Moscova în martie 2014, amintește France Presse.

×
Subiecte în articol: Rusia Ucraina soldat arestat
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close