Antena 3 Externe Doi senatori americani cer confiscarea unei părţi din fondurile lui Gaddafi

Doi senatori americani cer confiscarea unei părţi din fondurile lui Gaddafi

de N.B.    |    29 Sep 2011   •   22:05
Doi senatori americani cer confiscarea unei părţi din fondurile lui Gaddafi
Sursa foto: Foto: seerpress.com

Doi senatori americani au cerut Departamentului de Stat să confişte o parte din fondurile blocate ale lui Muammar Gaddafi pentru a despăgubi familiile din Statele Unite, afectate de actele de terorism susţinute de dictatorul libian, informează AFP.

Democratul Charles Schumer şi republicanul Johnny Isakson i-au scris secretarului de Stat, Hillary Clinton, cerând o parte din cele 32 de miliarde de dolari ale regimului Gaddafi, blocate în Statele Unite.

Banii urmează a fi redistribuiţi victimelor şi familiilor victimelor atentatelor teroriste. Congresmenii citează atentatul de la Lockberbie din 1988, atentatul de la Lod Airport din Israel, din 1972, şi pe cel de pe aeroportul din Roma, din 1985, în care au murit cetăţeni americani.

Conform senatorilor, regimul Gaddafi şi-a dat acordul pentru degajarea unui fond de 1,5 miliarde de dolari pentru victime şi familiile lor, în schimbul absenţei acţiunilor judiciare.

Senatorii susţin că suma negociată cu regimul Gaddafi nu este suficientă pentru despăgubirea fiecăruia, iar preşedintele şi secretarul de Stat nu au autoritatea necesară pentru a lua din fondurile blocate, motiv pentru care Congresul ar trebui să se pronunţe cu privire la o nouă legislaţie.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close