Antena 3 Externe Doi soţi pensionari au evadat dintr-un azil din SUA folosind codul Morse

Doi soţi pensionari au evadat dintr-un azil din SUA folosind codul Morse

de Claudia Popovici    |    03 Mai 2021   •   17:38
Doi soţi pensionari au evadat dintr-un azil din SUA folosind codul Morse Pexels.com

Cei doi pensionari, soț şi soţie, au reuşit să evadeze dintr-un centru de asistenţă pentru bătrâni din Tennessee, SUA, folosind codul Morse pe care bărbatul l-a învățat în armată.

Deși are demență, bărbatul a urmărit cu atenție momentele în care personalul centrului de asistență folosea o tastatură electronică pentru deschiderea ușii. Folosind cunoștințele dobândite în armată pensionarul a reușit să afle codul pe care l-a folosit pentru a evada din centru, spun oficialii. 

Bărbatul a fost găsit alături de soţia sa, bolnavă de Alzheimer, la două străzi distanță de unitatea de asistenţă de către un necunoscut care i-a adus înapoi.

Ca urmare a incidentului, centrul de îngrijire a fost amendat cu 2.000 de dolari de către oficialii de stat, relatează Daily Mail.

Mai mult, pentru a evita alte incidente asemănătoare, azilul a schimbat toate codurile de acces ale uşilor prin care se poate ieşi în afara perimetrului de îngrijire.

''Siguranța rezidenților noștri este principala prioritate a comunității noastre. Suntem recunoscători că ambii rezidenți au fost aduşi în siguranță în comunitate.

Am raportat situația statului și familiei lor imediat după ce s-a întâmplat și am cooperat pe deplin cu statul în timpul investigației sale'', se arată într-o declarație oficială.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close