Antena 3 CNN Externe Doi soți au vândut cu 150 de euro o mască africană veche care valora, de fapt, patru milioane de euro

Doi soți au vândut cu 150 de euro o mască africană veche care valora, de fapt, patru milioane de euro

Doi octogenari francezi au găsit o mască africană veche în podul casei. Cuplul a vândut obiectul la un magazin de second hand, cu 150 de euro, fără ca cei doi să știe ce greșeală colosală fac.

Doi soți au vândut cu 150 de euro o mască africană veche care valora, de fapt, patru milioane de euro
Sursa foto: Profimedia Images
de Mia Lungu    |    21 Dec 2023   •   11:10

La scurt timp, comerciantul de la magazinul second hand a obținut o uriașă din vânzarea măștii africane: patru milioane de euro.

După cum relatează Corriere, la aflarea veștii, cei doi octogenari, cuplul Fournier, au încercat să obțină despăgubiri de la magazinul second hand, însă judecătorul nu a decis să le garanteze nicio despăgubire.

Povestea a avut loc în Franța. Obiectul în cauză este o mască africană "Ngil", realizată de poporul Fang din Gabon și, se pare, că este una dintre singurele 10 din lume.

Masca, care datează din secolul al XIX-lea, a fost probabil achiziționată "în circumstanțe necunoscute", în jurul anului 1917 de către René-Victor Edward Maurice Fournier, guvernator colonial francez și bunicul reclamantului.

Tribunalul din Alès, din sudul Franței, a decis că foștii proprietari ai artefactului "nu au dat dovadă de diligență în aprecierea corectă a valorii istorice și artistice a proprietății", potrivit stiridiaspora.ro.

Nu au fost înșelați, potrivit judecătorului: au fost pur și simplu nesăbuiți. Totuși, familia Fournier a spus că va face recurs.

×
Subiecte în articol: soti masca africana
Parteneri
5 milioane de români care muncesc, îndatorați de stat cu peste 200 de euro
x close