Antena 3 CNN Externe Doi supravieţuitori japonezi descriu calvarul de nouă zile petrecut sub dărâmături

Doi supravieţuitori japonezi descriu calvarul de nouă zile petrecut sub dărâmături

Doi supravieţuitori japonezi descriu calvarul de nouă zile petrecut sub dărâmături
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
21 Mar 2011   •   15:21

Un adolescent de 16 ani, salvat de sub dărâmături după cutremurul devastator din Japonia, povesteşte cum a rămas prins timp de nouă zile sub ruine, fiind practic în imposibilitatea de a chema salvatori, scrie portalul news.com.

Jin Abe împreună cu bunica lui în vârstă de 80 de ani, Sumi Abe, se aflau în bucătăria de la ultimul etaj a unei case din lemn cu două niveluri, când cutremurul cu magnitudinea de 9, urmat de un tsunami, au lovit, pe 11 martie, întreaga Japonie.

Clădirea în care erau cei doi s-a prăbuşit, dar tânărul de 16 ani a putut să ajungă la pături, alimente şi băuturi, supravieţuind astfel mai mult de o săptămână.

"Am găsit nişte apă şi nişte gustări. Am auzit oameni de afară, dar nu am putut scăpa, nu am ajuns la ei", a declarat, luni, adolescentul aflat pe patul de spital.

În cele din urmă, tânărul împreună cu bunica sa au reuşit, duminică, să iasă la suprafaţă de sub ruine şi au apelat la echipele de salvare.

"Sunt surprins că doi oameni au supravieţuit în acele condiţii dificile pentru mai mult de o săptămână. Această veste este miraculoasă", a declarat purtătorul de cuvânt al Guvernului nipon, Yukio Edano.

×
Parteneri
Klaus Iohannis se întâlnește cu Joe Biden la Casa Albă
x close