Antena 3 CNN Externe Doliu în cinematografie! O îndrăgită actriță s-a stins din viață

Doliu în cinematografie! O îndrăgită actriță s-a stins din viață

Doliu în cinematografie! O îndrăgită actriță s-a stins din viață
Sursa foto: foto- Pexels
26 Iun 2019   •   20:49

Actriţa franceză Edith Scob, una dintre interpretele preferate ale regizorului franco-chilian Raoul Ruiz, precum şi a cineaştilor francezi Georges Franju şi Olivier Assayas, a decedat miercuri, a precizat agentul acesteia pentru AFP.

''Edith Scob a decedat în această dimineaţă la Paris'', la vârsta de 81 de ani, a indicat Cédric Pourchet, de la agenţia CineArt.

De-a lungul bogatei sale cariere care a debutat în urmă cu 60 de ani, actriţa a fost prolifică atât în cinema, cât şi în teatru, cu circa 60 de roluri în fiecare dintre acest domenii.

Pe numele său adevărat Edith Vladimirovna Scobeltzine, actriţa de origine slavă a debutat în film sub bagheta regizorală a lui Georges Franju, cineast francez, pionier al cinemaului fantastic, în 1959, cu ''La tete contre les murs'', o adaptare a romanului semnat de Hervé Bazin, peliculă în care joacă alături de Jean-Pierre Mocky, Anouk Aimée, Charles Aznavour şi Pierre Brasseur.

Discret, dar constant, chipul său palid şi silueta sa fragilă străbat istoria cinemaului francez: ''L'ete meurtrier'', de Jean Becker (1983), ''Vénus Beaute (Institut)'', de Tonie Marshall (1999), ''La fidelité'', de Andrzej Zulawski (2000), ''Le pacte des loups'', de Christophe Gans (2001), ''L'homme du train'', de Patrice Leconte (2002), ''Bon voyage'', de Jean-Paul Rappeneau (2003).
 

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: doliu cinematografie actriţă
Parteneri
Directorul ANM anunță prognoza meteo în România. În unele zone va ninge
x close