Antena 3 CNN Externe Doliu în lumea artistică! Un cunoscut cântăreț a murit

Doliu în lumea artistică! Un cunoscut cântăreț a murit

Doliu în lumea artistică! Un cunoscut cântăreț a murit
Sursa foto: foto- Youtube
30 Aug 2018   •   16:15

Cântăreţul şi politicianul Iosif Kobzon, o legendă a cântecului din epoca sovietică, supranumit "Sinatra rus", a murit joi la vârsta de 80 de ani, au anunţat agenţiile de presă din Rusia, citate de AFP.

Iosif Kobzon şi-a început cariera în 1959 şi a susţinut spectacole timp de peste 50 de ani, remarcându-se în special prin interpretări emoţionante ale unor cântece patriotice.

Vedetă a concertelor oficiale organizate cu ocazia marilor sărbători naţionale, el a cântat şi în faţa soldaţilor sovietici din Afganistan în anii 1980 şi, recent, în faţa militarilor ruşi de la baza aeriană Hmeimim din Siria, în februarie 2016.

Venerat de mai multe generaţii de ruşi, cântăreţul a fost şi deputat în Duma (camera inferioară a Parlamentului rus, n.r.) de la Moscova, fiind ales pe listele propuse de partidul preşedintelui Vladimir Putin.

De altfel, preşedintele Putin a transmis un mesaj de condoleanţe familiei artistului, precizează site-ul Administraţiei de la Kremlin.

În 1995, autorităţile de la Washington i-au retras lui Iosif Kobzon viza permanentă pentru Statele Unite şi l-au plasat pe o "listă neagră", după ce cotidianul The Washington Times l-a acuzat pe Kobzon că are relaţii cu crima organizată, în baza unui raport întocmit de CIA. 

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: doliu artist cantaret
Parteneri
Ce se întâmplă cu pensiile speciale. Anunțul ministrului Marcel Boloș
x close