Antena 3 Externe Doliu în lumea muzicii. Un celebru dirijor s-a stins din viață

Doliu în lumea muzicii. Un celebru dirijor s-a stins din viață

05 Apr 2018   •   12:51
Doliu în lumea muzicii. Un celebru dirijor s-a stins din viață

Han Zhongjie, un renumit dirijor chinez, a murit la vârsta de 97 de ani, au anunţat joi companiile de presă din Hong Kong, citate de DPA. 

Cariera muzicianului chinez a inclus reprezentanţii muzicale în timpul războiului în Chonqing, pe atunci capitala Chinei în epoca guvernului condus de Chiang Kai-shek, dar şi turnee în fostul bloc de state socialiste din Europa de Est, în numele noii naţiuni chineze comuniste în anii 1950, precizează South China Morning Post. 

În calitatea sa de dirijor de muzică clasică occidentală, Han Zhongjie a fost denunţat ulterior în timpul Revoluţiei Culturale chineze, precizează acelaşi cotidian, însă a fost apoi reabilitat şi însărcinat cu revoluţionarea producţiilor de balet, vârful de lance utilizat de soţia dictatorului Mao, Jiang Qing, pentru a stimula fervoarea socialistă. 

După ce a vizitat câteva state aliate comuniste, precum fosta Iugoslavie şi Coreea de Nord, în 1980, muzicianul chinez a călătorit în Statele Unite şi a dirijat Boston Symphony Orchestra. 

A dirijat şi Central Philharmonic din Hong Kong şi a pregătit o nouă generaţie de dirijori în China, a precizat publicaţia menţionată.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
x close