Antena 3 CNN Externe Doliu în lumea muzicii. Un îndrăgit artist a murit - VIDEO

Doliu în lumea muzicii. Un îndrăgit artist a murit - VIDEO

Doliu în lumea muzicii. Un îndrăgit artist a murit - VIDEO
02 Iun 2019   •   09:27

Rocky Erickson, unul dintre pionierii rockului psihedelic,  a murit la vârsta de 71 de ani, din cauze încă necunoscute. Cel care a dat vestea tristă a fost fratele său, Bill Bentley, alături de care a și colaborat în 1990 pentru un album. 

„Roky a trăit în atât de multe lumi, încât nu puteai ţine pasul cu el”, a declarat Bentley pentru Variety. „A trăit mult şi nu mereu pe această planetă”, a declarat fratele rockerului, potrivit presei internaționale, scrie libertatea.ro.

Născut la 15 iulie 1947, Erickson este unul dintre membrii fondatori ai trupei 13th Floor Elevators. Multe dintre piesele acestei formaţii, pe versuri compuse de Tommy Hall, la care Erickson contribuia cu vocea şi chitara sa deosebită, au aprins revoluţia muzicii psihedelice de la mijlocul anilor ’60. 

Unul dintre membrii formaţiei ZZ Top, Billy F. Gibbons, a comentat moartea muzicianului ce i-a fost prieten. ‘Roky a însemnat multe lucruri pentru numeroşii săi admiratori şi ne-a lăsat moştenire stilul său remarcabil şi talentul său poetic şi artistic extraordinar’. Lumea muzicii rock, aşa cum o cunoaştem acum, este aproape de neconceput fără Roky Erickson, a mai adăugat el.
 

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close