x close

Doliu în lumea muzicii! Un îndrăgit cântăreț s-a stins din viață

08 Ian 2018   •   09:42
Doliu în lumea muzicii! Un îndrăgit cântăreț s-a stins din viață  Foto: Captură video/youtube.com

Muzicianul Ray Thomas, unul dintre membrii fondatori ai formaţiei britanice The Moody Blues, a decedat la vârsta de 76 de ani, conform unui anunţ dat publicităţii duminică de casa sa discuri, citat de AFP.

Flautist, solist şi compozitor, Ray Thomas a murit joi în locuinţa sa din Surrey, Marea Britanie, potrivit unui comunicat difuzat de Cherry Red Records - Esoteric Recordings.

"Suntem profund şocaţi de decesul său şi ne vor lipsi căldura umană, umorul şi bunătatea sa", a precizat casa de discuri. "A fost un privilegiu că l-am cunoscut şi că am colaborat cu el, iar gândurile noastre sunt alături de familia şi de soţia sa, Less, în aceste momente triste", se mai arată în document.

Ray Thomas a dezvăluit pe site-ul său în 2014 că suferă de cancer de prostată.

El a cunoscut faima în anii '60 şi '70 după ce a fondat trupa The Moody Blues alături de Mike Pinder, Denny Laine, Graeme Edge şi Clint Warwick.

Unele dintre melodiile cele mai cunoscute cu care formaţia s-a remarcat la nivel internaţional sunt: "Go Now", "Nights in White Satin", "Tuesday Afternoon" şi "Question".

The Moody Blues a fost recompensată cu 18 discuri de platină şi de aur şi a vândut 70 de milioane de albume în toată lumea. Trupa va fi inclusă în acest an în Rock and Roll Hall of Fame.

Ray Thomas s-a bucurat de succes şi dincolo de această trupă de rock, muzicianul lansând mai multe albume solo.

Sursă: Agerpres

Citeşte mai multe despre:

a murit muzica doliu
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati