Antena 3 CNN Externe Doliu în lumea presei. Un jurnalist a fost ucis. Depusese recent plângeri pentru amenințări

Doliu în lumea presei. Un jurnalist a fost ucis. Depusese recent plângeri pentru amenințări

Doliu în lumea presei. Un jurnalist a fost ucis. Depusese recent plângeri pentru amenințări
Sursa foto: Foto: pixabay.com
22 Sep 2018   •   09:28

Un jurnalist al cotidianului El Heraldo de Chiapas a fost asasinat vineri în statul Chiapas din sudul Mexicului, a anunţat angajatorul său, devenind al nouălea reporter ucis în acest an în ţară, relatează AFP. 

Mario Gomez, 35 de ani, a fost împuşcat la ieşirea din locuinţa sa în jurul orelor 17.00 (22.00 GMT) în localitatea Yajalon unde era corespondent. 

"Recent, depusese plângeri pentru ameninţări", a declarat pentru AFP o sursă din cadrul redacţiei cotidianului sub acoperirea anonimatului. 

Gomez lucra de opt ani pentru acest jurnal unde se ocupa de "informaţii generale, politică, justiţie şi aspecte sociale". 

"Cerem o anchetă aprofundată pentru a-i găsi pe responsabilii acestei crime", au scris colegii săi într-un text publicat pe pagina de internet a cotidianului. 

Autorităţile judiciare locale au confirmat moartea reporterului şi s-au angajat într-un comunicat "să exploreze toate pistele pentru a aduce în faţa justiţiei pe responsabilii acestei crime". 

Mexicul este a doua ţară cea mai periculoasă pentru exercitarea activităţii de jurnalist după Siria, potrivit organizaţiei Reporteri fără Frontiere (RSF). 

Din anul 2000, peste o sută de jurnalişti au fost asasinaţi în Mexic şi majoritatea acestor crime au rămas nepedepsite, mai scrie AFP.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: jurnalist doliu Mexic impuscat
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close