Antena 3 CNN Externe Dominique Strauss Kahn a devenit cea mai nouă atracţie turistică a New York-ului

Dominique Strauss Kahn a devenit cea mai nouă atracţie turistică a New York-ului

Dominique Strauss Kahn a devenit cea mai nouă atracţie turistică a New York-ului
Sursa foto: Foto: AFP/Mediafax
22 Mai 2011   •   19:18

Fostul şef al FMI, Dominique Strauss Kahn a devenit, involuntar, noua atracţie turistică a oraşului New York, după ce şi-a petrecut sâmbătă prima noapte în arest la domiciliu într-o clădire de lângă Ground Zero, informează AFP.

Astfel, autocarele cu turişti fac gesturi cu mâna şi admiră clădirii în care se află Strauss Kahn, în timp ce ghidul le explică faptul că acolo este arestat "francezul avuzat de viol".

"La dreapta dumneavoastră, clădirea în care este consemnat la domiciliu francezul acuzat de tentativă de viol", afirmă la microfon un ghid turistic la bordul unui autocar supraetajat care traversează Broadway.

Dominique Strauss-Kahn a sosit vineri seara în apartamentul de la numărul 71 de pe Broadway, în sudul Manhattan, unde va rămâne "câteva zile", conform deciziei judecătorului Michael Obus. Decizia este temporară, până când va fi găsit un alt apartament în care acesta să locuiască pe durata procedurilor judiciare.

Potrivit sursei citate, un singur cameraman ar fi fost prezent în faţa imobilului de pe Broadway la sosirea maşinii în care se afla Strauss-Kahn. Cu toate acestea, un agent de securitate l-a împiedicat să filmeze sosirea francezului.

De asemenea, un poliţist în uniformă şi un ofiţer în civil sunt postaţi în faţa clădirii şi fotografiaţi de trecători şi turişti. Maşinile televiziunilor se află de cealaltă parte a drumului, în timp ce şcolarii fac poze de grup în faţa clădirii.

Fostul preşedinte FMI, în vârstă de 62 de ani, este acuzat de agresiune sexuală şi tentativă de viol asupra unei cameriste a hotelului Sofitel din Manhattan. Presupusul incident a avut loc în urmă cu o săptămână.

×
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close