Antena 3 CNN Externe Dominique Strauss - Kahn a fost eliberat

Dominique Strauss - Kahn a fost eliberat

Dominique Strauss - Kahn a fost eliberat
Sursa foto: foto:agerpres.ro
22 Feb 2012   •   19:04

Dominique Strauss - Kahn a fost eliberat miercuri.

Ieri, Kahn a fost arestat preventiv la Lille, Franţa, în cazul Carlton.  Fostul director al FMI a fost acuzat de complicitate la proxenetism.

"Fostul director FMI este foarte mulţumit că a fost audiat", a declarat avocatul său.
   
Strauss-Kahn, în vârstă de 62 de ani, este interogat în legătură cu petreceri libertine la care ar fi luat parte, mai ales la Paris şi Washington, cu scopul de a stabili dacă ştia că femeile care participau la aceste petreceri erau prostituate.

Mai multe deplasări ale acestora au fost organizate şi finanţate de doi oameni de afaceri din regiunea Lille, Fabrice Paszkowski, directorul unei companii de echipamente medicale, şi David Roquet, fost director al unei filiale a grupului de construcţii Eiffage.

În total, opt persoane au fost inculpate în acest caz, între care trei membri ai conducerii Hotelului Carlton din Lille, un avocat şi un ofiţer superior din cadrul poliţiei locale, comisarul Jean-Christophe Lagarde.

Ultima dintre aceste deplasări a avut loc între 11 şi 13 mai 2011, în capitala americană, înaintea arestării lui DSK în cazul Sofitel din New York.

În acest caz, în care camerista Nafissatou Diallo îl acuza pe DSK de agresiune sexuală, acuzaţiile penale au fost abandonate de justiţia americană.

Însă cazul Sofitel, iar ulterior cazul Carlton au pus capăt ambiţiilor prezidenţiale în Franţa ale fostului ministru socialist al Finanţelor, în perioada 1997-1999, favorit în sondaje până la izbucnirea scandalului, care l-a costat postul de la FMI.

Citeşte şi Surse judiciare: Arestul preventiv în cazul lui DSK va fi prelungit














×
Subiecte în articol: Dominique Strauss Kahn eliberat
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close