Antena 3 CNN Externe Dominique Strauss Kahn face arest la domiciliu, într-un apartament de pe Broadway

Dominique Strauss Kahn face arest la domiciliu, într-un apartament de pe Broadway

Dominique Strauss Kahn face arest la domiciliu, într-un apartament de pe Broadway
Sursa foto: Foto: Intact Images/ EPA
21 Mai 2011   •   09:45

Dominique Strauss Kahn a fost eliberat din închisoare, după o săptămână de arest, şi a fost dus într-un apartament de pe Broadway, unde se află acum în arest la domiciliu. Fostul director general al FMI va fi monitorizat în permanenţă cu o brăţară electronică şi nu are voie să iasă din casă decât cu acordul autorităţilor. Are două săptămâni la dispoziţie să se hotărască dacă îşi recunoaşte vinovăţia sau optează pentru un proces în Statele Unite.

Soţia lui Dominique Strauss Kahn a fost cea care a plătit cauţiunea de un milion de dolari. Judecătorii au acceptat eliberarea pe cauţiune abia la a doua încercare a avocaţilor apărării.

Inculpat pentru tentativă de viol, sechestrare şi alte agresiuni sexuale, fostul director general al FMI a fost nevoit să predea paşaportul şi urmează să stea închis în casă, într-un apartament al firmei de pază care îi va asigura securitatea. Va purta în permanenţă o brăţară cu ajutorul căreia va fi monitorizat electronic.

El nu are voie să părăsească locuinţa temporară, decât la cererea autorităţilor şi în situaţii excepţionale. 

Apartamentul închiriat de soţia lui Strauss Kahn în Manhattan a fost schimbat în ultimul moment, din cauza numărului mare de ziarişti care invadaseră zona, deranjându-i pe vecini, a explicat avocatul său.

Fostul şef al Fondului Monetar Internaţional se află acum într-un apartament din Broadway, nu departe de Ground Zero. Însă nu va rămâne aici decât câteva zile, urmînd să fie mutat într-o altă locuinţă unde-şi va executa arestul la domiciliu. Între 10 seara şi 6 dimineaţa, nu are voie să iasă din casă, iar pentru a merge la întâlnirile cu avocaţii lui, la audieri sau la sinagogă, trebuie să facă o cerere cu şase ore înainte.

Dominique Strauss Kahn va fi dus din nou în faţa judecătorilor pe 6 iunie. Atunci, trebuie să anunţe dacă pledează vinovat sau nevinovat. În cazul în care îşi acceptă vinovăţia, va scăpa de proces şi va sta în închisoare o perioadă negociată cu avocaţii. Dacă pledează nevinovat, îl aşteaptă un proces lung în Statele Unite. Pentru cele şapte capete de acuzare formulate împotriva lui, riscă peste 70 de ani de închisoare.

 


×
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close