Antena 3 CNN Externe Domnia lui Felipe al VI-lea se lansează cu o reducere de impozite în valoare de 7,5 miliarde de euro

Domnia lui Felipe al VI-lea se lansează cu o reducere de impozite în valoare de 7,5 miliarde de euro

 Domnia lui Felipe al VI-lea se lansează cu o reducere de impozite în valoare de 7,5 miliarde de euro
20 Iun 2014   •   11:07

Guvernul spaniol va adopta vineri reforma fiscală, care are un semnificativ caracter electoral și va reduce impozitele percepute cetățenilor și companiilor cu aproximativ 7,5 miliarde de euro,informeaz[ AGERPRES.

Astfel, primul an al lui Felipe al VI-lea în calitate de rege al Spaniei va coincide cu primele două faze de aplicare a reducerii impozitelor pe venit și pe profit, două dintre cele mai importante impozite ale sistemului, care au crescut mult pe durata actualei legislaturi.

După 50 de creșteri impozitare aplicate între 2012 și 2013, Ministerul spaniol al Finanțelor consideră că de acum economia a început să-și revină suficient, astfel că există o marjă pentru aplicarea unor reduceri impozitare concrete. Încasările la buget vor continua să crească, întrucât, atâta vreme cât economia își revine, se vor extinde bazele de impozitare indirectă.

Cele șapte niveluri de impozitare a veniturilor — de la minim 24,75% la maxim 52% — se vor reduce la cinci, iar angajații vor percepe rețineri mai mici la salariu, în special la cele medii și joase, adică cele ale majorității contribuabililor.

×
Parteneri
Două linii de tramvai din Bucureşti sunt blocate, din cauza unui accident
x close