Antena 3 CNN Externe Donald Trump a ajuns la Casa Albă. Urmează prima întâlnire dintre președintele în exercițiu și președintele ales

Donald Trump a ajuns la Casa Albă. Urmează prima întâlnire dintre președintele în exercițiu și președintele ales

Donald Trump a ajuns la Casa Albă. Urmează prima întâlnire dintre președintele în exercițiu și președintele ales
10 Noi 2016   •   18:49

Preşedintele ales Donald Trump a ajuns la Casa Albă pentru prima întâlnire cu preşedintele în exerciţiu Barack Obama, care a promis să depună eforturi pentru un transfer lin al puterii, conform news.ro.

Coloana oficială a lui Trump a folosit intrarea dinspre South Lawn, departe de camerele de televiziune.

Cei doi nu au avut aproape niciodată contacte directe până acum. Trump a condus mişcarea care a pus sub semnul întrebării faptul că Obama s-a născut în Statele Unite. Pentru a deveni preşedinte al SUA, o persoană trebuie să se fi născut pe teritoriul american.

De asemenea, omul de afaceri new-yorkez a promis că va anula cele mai importante realizări politice ale lui Obama, după ce va fi învestit în funcţie, pe 20 ianuarie.

Purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Josh Earnest, a precizat că Obama îl va informa pe Trump în legătură cu beneficiile acestor politici în cursul întâlnirii de joi. „Există o tradiţie, în special în ceea ce priveşte acordurile executive, ca preşedinţii care se succed că păstreze elemente de continuitate. Nu ştiu dacă acest lucru se va aplica în acest caz”, a spus Earnest.

Trump a promis că după victorie va depune eforturi să vindece diviziunile create de campania extrem de dură. La rândul său, Clinton i-a îndemnat pe susţinătorii săi dezamăgiţi să îl accepte pe Trump cu „mintea deschisă”.

×
Parteneri
Se bagă pensiile pe card! S-a aflat exact data la care se vor vira banii
x close