Antena 3 CNN Externe Donald Trump a criticat statele membre ale NATO care nu au alocat sumele necesare pentru apărare

Donald Trump a criticat statele membre ale NATO care nu au alocat sumele necesare pentru apărare

Donald Trump a criticat statele membre ale NATO care nu au alocat sumele necesare pentru apărare
Sursa foto: Foto: Facebook/ Donald Trump
25 Mai 2017   •   19:53

Preşedintele american Donald Trump a declarat joi, în cadrul summitului NATO de la Bruxelles, că 23 dintre cele 28 de state membre ale Alianţei Nord-Atlantice nu au alocat sumele necesare pentru apărare şi nu au acordat o atenţie deosebită ameninţărilor teroriste.

Preşedintele american a subliniat că SUA au alocat pentru apărare mai mulţi bani decât toate ţările din NATO la un loc.

"Multe dintre aceste ţări datorează sume imense de bani din anii precedenţi. În ultimii opt ani, SUA au cheltuit pentru apărare mai mult decât toate ţările din NATO la un loc. Dacă fiecare stat membru ar fi alocat doar 2% din PIB pentru industria de apărare în 2016, am fi avut 190 de miliarde de dolari pentru sistemul comun de apărare şi pentru finanţarea altor programe NATO. Având în vedere restanţele financiare şi ameninţările în creştere, chiar şi alocarea a 2% din PIB este insuficientă pentru a acoperi deficienţele şi pentru a moderniza forţele NATO. Avem mult de recuperat pentru acei ani pierduţi", a mai spus Trump.

Liderul de la Casa Alba s-a referit şi la atacul terorist care a avut loc într-o sala de concerte din oraşul Manchester, în urma căruia 22 de persoane au murit, iar 116 au fost rănite.

Preşedintele american apreciază că actele teroriste vor continua în lume dacă nu vor fi luate măsuri stricte privind imigraţia şi alte ameninţări.

Sursă: Mediafax
×
Subiecte în articol: Donald Trump NATO sume aparare
Parteneri
Potopul din Dubai explicat de climatologi
x close