Antena 3 CNN Externe Donald Trump a declarat razboi celui mai important partener comercial al Statelor Unite

Donald Trump a declarat razboi celui mai important partener comercial al Statelor Unite

Donald Trump a declarat razboi celui mai important partener comercial al Statelor Unite
Sursa foto: Foto: Donald Trump/Facebook
26 Apr 2017   •   10:20

Donald Trup a lansat o ofensivă împotriva Canadei și a declarat război comercial principalului partener economic al Statelor Unite, prin impunerea unor taxe asupra lemnului de construcţie şi ameninţând să o facă şi în privinţa produselor lactate, relatează AFP, potrivit news.ro.

„Canada a făcut activitatea producătorilor noştri de lapte din Wisconsin  şi din alte state de la frontieră foarte dificilă. Noi nu vom tolera asta. Veţi vedea”, a anunța președintele american într-un mesaj pe Twitter.

Relaţiile dintre preşedintele republican şi premierul canadian Justin Trudeau păreau să fie unele bune, însă se pare că Trump a trecut în ofensivă împotriva acordurilor comerciale.

„Eu sunt politicos, dar sunt şi foarte ferm în apărarea intereselor Canadei. Ne vom angaja respectuos, dar ferm”, i-a răspuns Trudeau marţi, într-un interviu pentru postul CTV News.

Statele Unite şi Canada au un volum de schimburi comerciale anual de aproape 545 de miliarde de dolari, care traduce, potrivit datelor americane, într-un deficit de 11,2 miliarde de dolari în defavoarea Washingtonului.

×
Subiecte în articol: Donald Trump Canada partener razboi
Parteneri
E oficial! Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte
x close