Antena 3 CNN Externe Donald Trump a fost dat în judecată. Ce a făcut președintele american

Donald Trump a fost dat în judecată. Ce a făcut președintele american

Donald Trump a fost dat în judecată. Ce a făcut președintele american
Sursa foto: Foto: Facebook/Donald Trump
12 Iul 2017   •   10:32

Preşedintele american, Donald Trump, a fost dat în judecată de un grup de apărare a libertăţii de exprimare pentru că a blocat accesul unor utilizatori la contul său de Twitter @realDonaldTrump, decizie care în opinia lor încalcă Primul Amendament al Constituţiei SUA. 

Reclamanţii - Knight First Amendment Institute de la Universitatea Columbia din New York şi şapte abonaţi la Twitter - susţin că Trump a blocat conturile mai multor utilizatori care au răspuns la mesajele difuzate de el pe reţea cu comentarii în care l-au criticat, l-au ironizat sau l-au contrazis pe preşedinte. 

Donald Trump face frecvent afirmaţii politice pe Twitter şi de aceea contul său reprezintă un forum public, din care guvernul nu poate exclude pe nimeni pe baza opiniilor exprimate, argumentează reclamanţii în documentele depuse marţi la un tribunal federal din New York. Utilizatorii reţelei nu pot vedea sau răspunde la mesajele transmise din conturi care îi blochează. 

Casa Albă nu a comentat deocamdată anunţul. Luna trecută, purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Sean Spicer, a afirmat că mesajele difuzate de Trump pe Twitter sunt considerate "declaraţii oficiale ale preşedintelui SUA".

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Donald Trump judecata utilizatori cont Twitter
Parteneri
ANAT propune taxe noi pentru turiști
x close