Antena 3 Externe Donald Trump a primit codurile nucleare: "Poate lansa o rachetă sau o mie de rachete, nu îl poate opri nimeni"

Donald Trump a primit codurile nucleare: "Poate lansa o rachetă sau o mie de rachete, nu îl poate opri nimeni"

de G.S.    |    25 Ian 2017   •   22:41
Donald Trump a primit codurile nucleare: "Poate lansa o rachetă sau o mie de rachete, nu îl poate opri nimeni"

Preșdintele Donald Trump a primit codurile nucleare și va fi acompaniat, tot timpul, de un aghiotant care va transporta “servieta nucleară”, cea care îi permite președintelui să lanseze un atac în orice moment, scrie CNN.

La fel ca și predecesorii săi, indiferent dacă este la Casa Albă, în mașină, în avion, pe vapor, Trump va avea “butonul nuclear” la doar un braț distanță.

“Trebuie să fii pregătit în orice moment, oricând”, explică Pete Metzger, aghiotant al președintelui Ronald Reagan.

Maxim 15 minute, în caz de urgență

Trump, la fel ca predecesorii săi, ar avea la dispoziție mai puțin de 15 minute, în cazul unei urgențe, pentru a primi informația de la armată și pentru a lua o decizie referitoare la un atac nuclear.

“Donald Trump va avea posibilitatea să lanseze un război nuclear oricând, fără să fie deranjat. Poate lansa o rachetă nucleară sau o mie de rachete nucleare și nu îl poate opri nimeni, în afară de o revoltă a forțelor militare”, susține Metzger.

Ce conține servieta nucleară

În ciuda miturilor, servieta nucleară nu conține un buton, ci un echipament complex și actele necesare pentru a autoriza un astfel de atac.

Mai exact, conform unui fost oficial militar de la Casa Albă, servieta conține patru elemente:

  • o listă de opțiuni referitoare la tipul de atac
  • un card micro, care conține codurile de autentificare ale președintelui
  • o listă cu buncărele unde președintele poate fi transportat în siguranță
  • instrucțiuni pentru folosirea sistemului de telecomunicații de urgență

În ziua în care Trump va fi învestit în funcție, aghiotantul va sosi la ceremonie alături de președintele Barack Obama și va pleca alături de președintele Donald Trump.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close