Antena 3 CNN Externe Donald Trump a promulgat noile sancțiuni împotriva Rusiei

Donald Trump a promulgat noile sancțiuni împotriva Rusiei

Donald Trump a promulgat noile sancțiuni împotriva Rusiei
Sursa foto: Foto: Agerpres
02 Aug 2017   •   20:17

Preşedintele american Donald Trump a descris drept 'imperfecte' noile sancţiuni împotriva Rusiei pe care le-a promulgat miercuri, întrucât în opinia sa ele riscă să apropie China, Rusia şi Coreea de Nord, dar a subliniat totodată că a acceptat aceste măsuri de dragul unităţii naţionale a SUA, relatează agenţiile internaţionale de presă. 

'Limitând marja de manevră a executivului, această lege limitează capacitatea SUA de a încheia acorduri bune pentru poporul american', explică Trump într-un comunicat. 

'În pofida acestor probleme, promulg legea în numele unităţii naţionale. Ea reprezintă voinţa poporului american de a vedea Rusia luând măsuri pentru a-şi îmbunătăţi relaţia cu Statele Unite', precizează el mai departe despre legea adoptată de Congres şi care instituie noi sancţiuni nu doar împotriva Rusiei, ci şi Iranului şi Coreii de Nord. 

Prin noile sancţiuni, care vizează în special sectorul energetic al Rusiei, Congresul de la Washington a avut în vedere sancţionarea Rusiei după acuzaţiile privind presupusa ei ingerinţă în scrutinul prezidenţial american, precum şi pentru anexarea Crimeii şi sprijinul acordat separatiştilor proruşi din estul Ucrainei. 

Pe lângă criticile venite imediat de la Moscova, sancţiunile sunt dezaprobate şi de Uniunea Europeană, care se teme că ele pot afecta aprovizionarea cu gaze ruseşti şi interesele unor companii europene care au legături de afaceri cu Rusia.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: SUA Rusia sanctiuni Donald Trump
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close