Antena 3 CNN Externe Donald Trump acuză un nou val de știri false în privința sa

Donald Trump acuză un nou val de știri false în privința sa

Donald Trump acuză un nou val de știri false în privința sa
20 Feb 2019   •   09:55

Preşedintele american Donald Trump a calificat ca false informaţiile apărute marţi în ziarul The New York Times, conform cărora liderul de la Casa Albă ar fi cerut anul trecut Departamentului de Justiţie numirea unui procuror care îi era apropiat în ancheta în care este implicat fostul său avocat, informează miercuri EFE. 

''Nu. Nu ştiu cine a spus asta. Sunt doar alte ştiri false", a declarat Trump reporterilor, întrebat dacă i-ar fi solicitat procurorului general interimar Matthew Whitaker schimbarea procurorului care conducea ancheta care îl viza pe Michael Cohen, fostul său avocat. 

Conform informaţiilor apărute în articol, la sfârşitul anului trecut Donald Trump l-ar fi întrebat pe Matthew Whitaker, într-o conversaţie telefonică, dacă l-ar putea numi pe procurorul general din Manhattan, Geoffrey S. Berman, un apropiat de-al său, în fruntea anchetei. La acel moment, parchetul din Manhattan aduna probe cu privire la o posibilă implicare a preşedintelui Trump în plăţile pe care Cohen le-a făcut în contul actriţei porno Stormy Daniels şi a fostului model Playboy Karen McDougal, pentru a le cumpăra tăcerea în privinţa legăturilor pe care acestea le-ar fi avut cu liderul american. Whitaker i-ar fi dat un răspuns negativ, deoarece Berman se recuzase deja din această anchetă, informaţie care l-a dezamăgit pe preşedinte şi l-a făcut să îşi piardă încrederea în responsabilul aflat la acel moment la conducerea Departamentului de Justiţie. 

O purtătoare de cuvânt a Departamentului de Justiţie, Kerri Kupec, a negat, de asemenea, pentru The New York Times că liderul de la Casa Albă i-ar fi cerut lui Whitaker să intervină. 

Dosarul Cohen reprezintă una dintre cele trei anchete federale în care este implicat preşedintele Trump, alături de cea privind veniturile comitetului său de învestitură din 2017 şi cea condusă de procurorul special, Robert Mueller, privind presupusul amestec al Rusiei în alegeri din 2016. 

În plus, Comitetul privind informaţiile din Camera Reprezentanţilor, unde Partidul Democrat deţine majoritatea din ianuarie 2019, a anunţat luna aceasta că intenţionează să investigheze pe cont propriu presupusul amestec al Moscovei, pe lângă suspiciunile privind spălarea de bani şi aranjamente financiare din afacerile preşedintelui Trump şi ale anturajului său. 

×
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close