Antena 3 CNN Externe Donald Trump ameninţă că va ”închide” Guvernul pentru a construi zidul la frontiera cu Mexicul

Donald Trump ameninţă că va ”închide” Guvernul pentru a construi zidul la frontiera cu Mexicul

Donald Trump ameninţă că va ”închide” Guvernul pentru a construi zidul la frontiera cu Mexicul
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
23 Aug 2017   •   12:54

Preşedintele american Donald Trump a ameninţat că poate pune capăt tratatului de liber-schimb nord-american NAFTA, după ce primele negocieri trilaterale au eşuat să apropie poziţiile semnatarilor. Trump a ameninţat că va ”închide” Guvernul pentru ca să construiască zidul de la frontiera cu Mexicul.

Trump a vorbit 80 de minute în cadrul mitingului intitulat "Make America Great Again" şi a abordat subiecte de politică internă, politică externă, economie şi sănătate.

Preşedintele american şi-a început discursul acuzând Partidul Democrat că este "obstrucţionist". Apoi, Trump a ţintit şi mass-media, despre care a spus că oferă grupurilor de extremă dreaptă "o platformă" şi că a minţit în privinţa afirmaţiilor sale despre evenimentele violente de la Charlottesville.

În privinţa Coreei de Nord, preşedintele american a semnalat o speranţă în legătură cu posibilitatea reducerii tensiunilor în Peninsula Coreeană, prin temperarea provocărilor din partea regimului de la Phenian.

Referindu-se la liderul nord-coreean Kim Jong-Un, Trump a spus: "Apreciez faptul că a început să ne respecte. Şi poate - probabil că nu, dar poate - ceva pozitiv va ieşi din asta".

Sursă: Mediafax
×
Subiecte în articol: Trump amenintare guvern zid Mexic negocieri
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close