Antena 3 CNN Externe Donald Trump amenință că va mobiliza armata pentru închiderea frontierei cu Mexicul

Donald Trump amenință că va mobiliza armata pentru închiderea frontierei cu Mexicul

Donald Trump amenință că va mobiliza armata pentru închiderea frontierei cu Mexicul
18 Oct 2018   •   16:04

Preşedintele american Donald Trump a ameninţat joi că va închide frontiera între SUA şi Mexic, în contextul în care mii de migranţi traversează în prezent America Centrală pe jos în speranţa de a ajunge în Statele Unite, informează AFP şi EFE.

'Trebuie să cer în termenii cei mai puternici Mexicului să stopeze acest asalt - şi dacă nu o poate face, voi apela la armata americană şi vom ÎNCHIDE FRONTIERA DE SUD!', a avertizat el într-o postare pe Twitter.

Cu trei săptămâni înainte de alegeri legislative cruciale pentru continuarea mandatului său, Trump a reiterat de asemenea una din principalele sale teme din campania prezidenţială din 2016, pe care a câştigat-o.

El şi-a reînnoit ameninţările de a tăia ajutoarele financiare ţărilor din America Centrală în cauză. Migranţii vin în special din Honduras, traversând Salvador şi Guatemala.

'Asaltul asupra ţării noastre la frontiera noastră de sud, inclusiv de elemente criminale şi DROGURILE care curg, sunt mult mai importante pentru mine, ca preşedinte, decât comerţul', şi-a continuat Donald Trump avertismentul într-un al doilea mesaj.

De asemenea, Donald Trump i-a criticat pe membrii Partidului Democrat, care vor - potrivit lui - să 'deschidă frontierele' şi cărora le-a atribuit responsabilitatea pentru 'legile slabe'.

Şeful diplomaţiei americane Mike Pompeo urmează să se deplaseze joi şi vineri în Panama şi în Mexic.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Trump Mexic armata
Parteneri
Afacerea cu care doi români din Bihor au dat lovitura
x close