Antena 3 CNN Externe Donald Trump, amenințări la adresa celui mai mare producător de automobile. Ce ultimatum a dat

Donald Trump, amenințări la adresa celui mai mare producător de automobile. Ce ultimatum a dat

Donald Trump, amenințări la adresa celui mai mare producător de automobile. Ce ultimatum a dat
05 Ian 2017   •   22:23

Preşedintele ales al Statelor Unite, Donald Trump, a ameninţat joi compania Toyota cu represalii vamale dacă producătorul japonez de automobile construieşte, după cum este prevăzut, o uzină în Mexic pentru a fabrica maşini destinate pieţei americane, relatează AFP. 

"ÎN NICIUN CAZ! Construiţi uzina în Statele Unite sau plătiţi taxe masive la graniţă", a scris pe Twitter viitorul preşedinte, după ce marţi a lansat o ameninţare similară la adresa companiei americane General Motors. 

În mesajul său, Donald Trump se referă la o "nouă uzină" pe care grupul japonez ar intenţiona să o construiască la "Baja, în Mexic", pentru a produce acolo modelul Corolla. 

Donald Trump şi-a accentuat recent presiunea asupra producătorilor de automobile pentru a înceta să mai utilizeze Acordul de liber schimb nord-american (NAFTA) care permite, în anumite condiţii, exportul spre Statele Unite şi fără taxe vamale a unor mărfuri produse în Mexic. 

Marţi, viitorul preşedinte a cerut grupului General Motors să producă în Statele Unite maşinile destinate pieţei americane, în caz contrar ameninţându-l cu "masive taxe de frontieră". 

Aspru criticat de Donald Trump pentru delocalizările sale, grupul american Ford Motor a anunţat marţi că va anula planificata investiţie de 1,6 miliarde de dolari într-o fabrică din Mexic şi va investi 700 de milioane de dolari în uzina sa din Michigan (nord-estul SUA).

×
Subiecte în articol: Donald Trump Toyota ultimatum amenintari
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close