Antena 3 CNN Externe Donald Trump anunţă că autorul atacului armat din Virginia a murit. Polițiștii îl contrazic

Donald Trump anunţă că autorul atacului armat din Virginia a murit. Polițiștii îl contrazic

Donald Trump anunţă că autorul atacului armat din Virginia a murit. Polițiștii îl contrazic
14 Iun 2017   •   19:49

Preşedintele american Donald Trump a anunţat miercuri la Casa Albă că autorul atacului armat din statul Virginia care a vizat un membru republican al Camerei Reprezentanţilor a murit din cauza rănilor suferite în timpul schimbului de focuri cu poliţia, relatează AFP şi DPA. 

Pe de altă parte poliția din Virginia spune că James T. Hodgkinson, atacatorul, ar fi în custodia autorităților, relatează BBC.

'Numeroase vieţi ar fi fost pierdute fără faptele eroice ale celor doi poliţişti care au intervenit în timpul acestui atac foarte, foarte violent', a afirmat Trump într-un scurt discurs la Casa Albă, în cursul căruia a făcut apel la unitatea ţării. 

Un membru republican al Camerei Reprezentanţilor, Steve Scalise, şi consilieri ai săi au fost împuşcaţi pe un teren de baseball în oraşul Alexandria din statul Virginia. 

Conform lui Mo Brooks, un alt membru al Camerei Reprezentanţilor prezent pe terenul de baseball şi care i-a acordat primul ajutor lui Steve Scalise, atacatorul a tras zeci de gloanţe cu o armă semi-automată în jurul orei locale 06:30 (10:30 GMT). Ofiţerii responsabili cu securitatea congresmanilor au ripostat cu pistoalele, dar cel puţin doi poliţişti au fost răniţi în schimbul de focuri. 

'Congresmanul republican Steve Scalise, care a fost rănit în timpul atacului armat alături de alţii, este un bun prieten şi patriot', a spus Donald Trump. 

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Donald Trump
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close