Antena 3 CNN Externe Donald Trump are de gând să răstoarne deciziile lui Barack Obama chiar în prima zi de mandat

Donald Trump are de gând să răstoarne deciziile lui Barack Obama chiar în prima zi de mandat

Donald Trump are de gând să răstoarne deciziile lui Barack Obama chiar în prima zi de mandat
02 Ian 2017   •   08:28

Preşedintele ales al SUA, Donald Trump, intenţionează să revoce chiar în prima zi a mandatului său o serie de măsuri luate de Barack Obama, a anunţat viitorul secretar de presă al administraţiei Trump, potrivit postului american ABC News.

Sean Spicer a declarat duminică la emisiunea "This Week" că Trump "va revoca imediat o serie de măsuri luate de administraţia aflată la putere în ultimii opt ani, măsuri care au afectat negativ creşterea economică şi crearea de locuri de muncă".

Spicer nu a precizat care vor fi ordinele executive pe care viitorul lider de la Casa Albă le va revoca. Trump este un fervent critic al abordării lui Obama privind imigraţia, energia şi politica externă, aşa că ar putea căuta metode de a interveni asupra deciziilor luate de administraţia democrată în aceste domenii, şi nu numai, potrivit CNN.

Viitorul secretar de presă al administraţiei Trump a mai spus că magnatul republican le va interzice membrilor Executivului său să se implice în activităţi de lobby timp de cinci ani după ce îşi vor încheia mandatul. "Cine vrea să facă parte din administraţia Trump trebuie să pună pe primul plan interesul ţării, nu interesul personal", a spus Spicer.

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close