Antena 3 CNN Externe Trump spune că va folosi armata pentru a pune capăt protestelor. Ce s-a întâmplat în Washington DC a fost o nenorocire

Trump spune că va folosi armata pentru a pune capăt protestelor. Ce s-a întâmplat în Washington DC a fost o nenorocire

Preşedintele american Donald Trump a spus în prima sa declaraţie de presă de la escaladarea violenţelor din ultimele zile cauzate de moartea lui George Floyd că va folosi armata pentru a pune capăt protestelor.

Trump spune că va folosi armata pentru a pune capăt protestelor. Ce s-a întâmplat în Washington DC a fost o nenorocire
Sursa foto: Hepta
02 Iun 2020   •   07:42

Trump spune că va mobiliza toate resursele federale disponibile, civile şi militare, pentru a opri revoltele, jafurile, vandalismul, atentatele şi distrugerea de bunuri şi pentru a proteja drepturile americanilor care respectă legea.

„Prima şi cea mai înaltă datorie a mea ca preşedinte este să apăr marea noastră ţară şi poporul american. Am depus jurământ pentru a susţine legile naţiunii noastre şi asta voi face. Punem capăt revoltelor şi nelegiuirilor care s-au răspândit în toată ţara. Acestea nu sunt acte de protest paşnic. Acestea sunt acte de terorism intern. Distrugerea de vieţi nevinovate şi vărsarea de sânge nevinovat este o ofensă adusă umanităţii şi o crimă împotriva lui Dumnezeu", a adăugat Trump.

Președintele spune că ceea ce s-a întâmplat în Washington DC a fost o „nenorocire”.

Restricţiile se vor „aplica cu stricteţe”, avertizează el. Oricine încalcă regilile va fi arestat, reţinut şi urmărit penal conform legii, a afirmat Trump.

Organizatorii „terorii” se vor confrunta cu pedepse penale severe şi pedepse îndelungate în închisoare, spune el, menţionând gruparea Antifa.

„În timp ce vorbim, trimit mii şi mii de soldaţi puternic înarmaţi, personal militar şi ofiţeri de aplicare a legii pentru a opri revoltele, jafurile, vandalismul, atentatele şi distrugerea de bunuri”, a declarat acesta.

De asemenea, preşedintele SUA s-a referit şi la moartea lui George Floyd, promiţând că „moartea sa nu va fi în zadar”.

„Sunt preşedintele dumneavoastră de drept şi ordine şi un aliat al tuturor protestelor paşnice. Dar în ultimele zile naţiunea noastră a fost strânsă de anarhişti profesionişti, mafioţi violenţi, incendiari, jefuitori, criminali, revolte, Antifa şi alţii”, a spus Trump.

„Mai multe state şi guverne locale nu au reuşit să ia măsurile necesare pentru a-şi proteja cetăţenii", a adăugat el, apoi a spus: „Vindecarea nu ura. Justiţia nu haosul. Aceasta este misiunea noastră şi vom reuşi 100 la sută. Vom reuşi. ​​Ţara noastră câştigă întotdeauna. Dacă răutatea sau violenţa domneşte, nimeni dintre noi nu este liber".

Şi-a încheiat declaraţia către naţiune spunând: „Acum o să-mi aduc omagiile într-un loc foarte, foarte special”, după care s-a îndreptat către biserica St. John's din apropierea Casei Albe.

Moartea lui George Floyd a generat proteste violente masive în numeroase oraşe din Statele Unite.

Sursa: Mediafax

×
Subiecte în articol: Donald Trump proteste
Parteneri
Averea lui Cătălin Cîrstoiu, candidatul PSD-PNL
x close