Antena 3 CNN Externe Cum plănuiește Donald Trump să facă bani din moartea fostei sale soții

Cum plănuiește Donald Trump să facă bani din moartea fostei sale soții

Ivana Trump, prima soție a lui Donald Trump, a fost înmormântată într-o locație care i-ar putea aduce fostului președinte american importante deduceri fiscale.

Cum plănuiește Donald Trump să facă bani din moartea fostei sale soții
Sursa foto: Getty Images
de Redacția Antena 3 CNN    |    01 Aug 2022   •   15:19

Fosta soție a lui Trump a fost îngropată lângă prima gaură a clubului național de golf Trump din New Jersey, relatează presa internațională.

Locația mormântului ar putea avea implicații fiscale pentru afacerea de golf a lui Donald Trump, după cum relatează Business Insider.

Ivana Trump este prima persoană despre care se știe că a fost înmormântată pe terenul de golf deținut de Trump.

În vârstă de 73 de ani, fosta soție a lui Trump a murit în data de  14 iulie anul curent în locuința sa din Upper East Side, New York, în ceea ce oficialii au stabilit că a fost un deces accidental.

Cimitirele sunt scutite de taxe în New Jersey

Conform codului fiscal al statului New Jersey, orice teren cu destinația de cimitir este scutit de taxe, rate și evaluări fiscale iar companiile care operează aceste terenuri sunt, de asemenea, scutite de plata oricăror impozite imobiliare, precum și de plata impozitelor pe afaceri, a impozitelor pe vânzări, a impozitelor pe venit și a impozitelor pe moștenire.

Prevederile în vigoare în New Jersey spun că o companie de cimitire este definită drept "o persoană, o corporație, o asociație sau o altă entitate care deține sau operează un cimitir".

Definiția nu include o organizație religioasă care deține un cimitir ce limitează înmormântările la membrii acelei religii sau la familiile acestora.

Trump plănuiește de 10 ani să se lanseze în afaceri cu locuri de veci

Documentele fiscale ale Trump Family Trust, publicate de ONG-ul ProPublica, arată că organizația lui Trump a căutat să desemneze o proprietate din Hackettstown, New Jersey, drept companie non-profit care operează un cimitir, deși cimitirul este la peste 30 de kilometri distanță, în Bedminster.

Trump plănuiește de cel puțin un deceniu să construiască un cimitir pe terenul de golf.

NPR a relatat în 2012 că omul de afaceri intenționa să ridice acolo un mausoleu în care să fie îngropat el însuși.

Ulterior, Trump și-a modificat de mai multe ori intențiile, de la un cimitir privat până la un cimitir cu sute de parcele oferite la vânzare.

Cum a murit Ivana Trump

Autopsia a stabilit cauzele care au dus la decesul Ivanei Trump.

Prima soție a fostului președinte american Donald Trump a fost găsită fără viață pe 14 iulie, în apartamentul său din Manhattan.

Conform celor stabilite de medicii legiști, Ivana Trump a suferit răni letale la nivelul trunchiului, în urma căderii pe scări.

În ziua fatală, ea a mâncat într-un restaurant italian, unde era clientă obișnuită.

Inițial, cauza morții a fost pusă pe seama unui stop cardiac sau a unei alte afecțiuni ascunse, însă examinarea medico-legală a înlăturat aceste suspiciuni.

Fost model născut în Cehoslovacia, Ivana s-a căsătorit cu Donald Trump în anul 1977.

Cei doi au divorțat 15 ani mai târziu, în 1992.

Ei au avut au trei copii: Donald Jr, Ivanka şi Eric Trump.

În anii '80, Donald şi Ivana Trump reprezentau unul dintre cele mai mediatizate cupluri din New York iar despărțirea lor a amplu dezbătută în presa vremii.

Într-o carte publicată după divorț, Ivana a menționat că relația sa cu fostul său soț s-a îmbunătățit după despărțire.

Ea a continuat să-și lanseze propriile linii de produse de înfrumusețare, haine și bijuterii.

×
Subiecte în articol: Donald Trump Jr Ivana Trump cimitir golf
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close