Donald Trump îndeamnă la boicot contra Apple

20 Feb 2016   •   10:12
Donald Trump îndeamnă la boicot contra Apple

Omul de afaceri și candidat la alegerile primare republicane pentru Casa Albă Donald Trump a chemat vineri la boicot împotriva gigantului informatic Apple până când grupul va debloca iPhone-ul unui autor al atentatului comis la San Bernardino (California) în decembrie, relatează Agerpres.

"Apple ar trebui să ofere securitatea acestui telefon", a spus Donald Trump vineri la o întâlnire publică în Pawleys Island, Carolina de Sud, unde alegerile primare republicane vor avea loc sâmbătă.

"Cred că ceea ce ar trebui să faceți este să boicotați Apple până când va da acest număr de securitate... În plus, telefonul nici măcar nu aparține acelui tânăr ticălos care i-a ucis pe toți acei oameni. Telefonul aparține autorităților", a adăugat el.

Apple refuză colaborarea cu poliția federală (FBI) și Departamentul de Justiție al SUA, care cer în zadar producătorului să ofere soluția tehnică pentru ca anchetatorii să aibă acces la datele criptate de pe iPhone-ul utilizat de Sayed Farook, unul dintre cei doi autori decedați ai atentatului ce a făcut 14 morți.

Principalul favorit republican pentru alegerile prezidențiale din SUA în acest an este un critic frecvent al Apple și a cerut companiei să facă mai multe produse în Statele Unite, amintește Reuters.

Purtătoarea de cuvânt a lui Trump, Hope Hicks, a declarat că mogulul imobiliar nu folosește un iPhone.

Parteneri
x close