Antena 3 CNN Externe Donald Trump, calificat drept 'imbecil' în parlamentul britanic

Donald Trump, calificat drept 'imbecil' în parlamentul britanic

Donald Trump, calificat drept 'imbecil' în parlamentul britanic
Sursa foto: Foto: Agerpres/EPA
19 Ian 2016   •   00:31

Donald Trump, miliardarul american şi candidat la Casa Albă, a fost calificat luni în parlamentul britanic drept 'sarcastic, plin de venin', ba chiar 'imbecil', în timpul unei dezbateri de trei ore, fără un vot, privind o posibilă interdicţie de şedere în Regatul Unit.

Discuţiile au fost pasionante, dar ele au doar o semnificaţie simbolică întrucât guvernul britanic, singurul autorizat să pronunţe o astfel de interdicţie, a anunţat deja că nu o va pune în aplicare, notează AFP, citată de Agerpres.

Niciun vot nu a fost de asemenea planificat la sfârşitul dezbaterii parlamentare organizate într-o sală mică din Westminster Hall şi nu în Camera Comunelor propriu-zisă.

Această dezbatere a intervenit după succesul unei petiţii ce a adunat peste 574.000 de semnături cerând interdicţie de şedere în Regatul Unit pentru Donald Trump după declaraţiile sale împotriva musulmanilor.

Ignorând criticile despre o 'pierdere de timp' sau chiar o 'ipocrizie', deputatul laburist Paul Flynn, care a prezidat dezbaterea, a subliniat că este 'foarte dificil' să se ignore o petiţie ce a obţinut peste o jumătate de milion de semnături.

La fel ca majoritatea deputaţilor, el s-a declarat împotriva interdicţiei de şedere pentru Trump, mai ales pentru că în ciuda unor remarci 'extrem de periculoase', interdicţia i-ar da un rol de 'martir'. El a estimat că este mai bine să fie primit candidatul republican 'cu amabilitate' şi să i se ceară să găsească acele zone unde poliţiei 'i-ar fi frică să meargă la Londra'.

Alţi deputaţi au fost mai caustici.

'Donald Trump este un imbecil. El are dreptul de a fi un imbecil. El nu are dreptul de a fi un imbecil periculos pe pământul nostru', a declarat deputatul laburist Jack Dromey.

Colegul său Tulip Siddiq a estimat că trebuie 'oprit acest om sarcastic şi plin de venin, care pătează întreaga comunitate musulmană, să intre în ţară'.

O deputată a SNP (Partidul Naţional Scoţian), Anne McLaughlin, a prezentat 'scuze pentru originea scoţiană a dlui Trump'.

Scoţia, de unde este originară mama miliardarului american, s-a arătat deja distantă faţă de candidatul republican şi i-a retras un doctorat onorific şi un titlu de ambasador de afaceri, aminteşte France Presse.

Unii parlamentari, în frunte cu conservatorul Edward Leigh, şi-au exprimat totuşi regretul că parlamentul 'a căzut în capcană' şi că dezbaterea oferă publicitate gratuită lui Trump.

Vicepreşedinta companiei scoţiene Trump International Golf Links, Sarah Malone, a estimat luni că este 'absurd să se piardă timpul preţios parlamentar pentru a dezbate probleme ridicate în cadrul campaniei prezidenţiale din SUA'. Ea a reamintit de asemenea că şeful ei investeşte sute de milioane de euro în Scoţia.

Donald Trump şi-a atras o ploaie de critici în întreaga lume după ce a propus, la începutul lunii decembrie, să fie opriţi musulmanii să intre în Statele Unite după moartea a 14 persoane într-un atac armat la San Bernardino, California.

El a mai afirmat că la Paris şi Londra există zone radicalizate unde poliţiştii refuză să intre, o afirmaţie imediat negată în ambele capitale.

×
Subiecte în articol: Donald Trump
Parteneri
Cod portocaliu de ploi, grindină și vijelii! Localitățile vizate de alerta ANM
x close