Antena 3 Externe Donald Trump: Coreea de Nord reprezintă încă o „ameninţare extraordinară”

Donald Trump: Coreea de Nord reprezintă încă o „ameninţare extraordinară”

de S.T.    |    23 Iun 2018   •   09:53
Donald Trump: Coreea de Nord reprezintă încă o „ameninţare extraordinară”

Preşedintele american Donald Trump a calificat arsenalul nuclear nord-coreean drept o „ameninţare excepţională şi extraordinară”, pentru a justifica menţinerea sancţiunilor Washingtonului contra Phenianului, la numai zece zile după întâlnirea sa istorică de la Singapore cu liderul nord-coreean Kim Jong-Un, transmite sâmbătă AFP.

Pentagonul a anunţat, totuşi, la câteva ore suspendarea pe termen nedefinit a noilor exerciţii comune americano-sud-coreene, în vederea susţinerii negocierilor diplomatice în desfăşurare cu Coreea de Nord.

„Nu mai există ameninţare nucleară din partea Coreii de Nord”, afirma liderul de la Casa Albă la revenirea sa la Washington după summitul istoric de la Singapore, din 12 iunie.

Însă, o declaraţie prezidenţială trimisă vineri Congresului Statelor Unite are un ton absolut diferit, explicând motivele pentru care Washingtonul va menţine sancţiuni economice dure faţă de Phenian.

„Existenţa şi riscul proliferării materialelor de fisiune în scopuri militare în Peninsula Coreea şi acţiunile şi politicile guvernului Coreii de Nord continuă să constituie o ameninţare excepţională şi extraordinară pentru securitatea naţională, politica externă şi economia Statelor Unite”, a scris vineri preşedintele Donald Trump.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close