Donald Trump, criticat din interiorul echipei

25 Aug 2017   •   18:20
Donald Trump, criticat din interiorul echipei Foto: agerpres

Consilierul economic şef al lui Donald Trump, Gary Cohn, a criticat reacţia preşedintelui american la violenţele de la Charlottesville, considerând că liderul de la Casa Albă trebuie "să facă mai mult" pentru condamnarea suprematiştilor albi, relatează AFP. 

"Această administraţie poate şi ar trebui să facă mai mult pentru a condamna în mod constant şi fără echivoc aceste grupuri. Să facem tot ce putem pentru a reduce diviziunile care există în interiorul comunităţilor noastre", a afirmat Cohn într-un interviu publicat vineri de Financial Times. 

Zvonurile despre plecarea lui Gary Cohn din administraţie au agitat pieţele financiare în urmă cu o săptămână înainte de o dezminţire a Casei Albe. 

"Ca un american patriot, sunt reticent să-mi părăsesc postul (...), pentru că eu cred că este datoria mea să îmi ţin angajamentul de a lucra pentru americani", a explicat el. 

"Dar, de asemenea, mă simt obligat să îmi exprim nemulţumirea faţă de ceea ce s-a întâmplat în ultimele două săptămâni", a adăugat fostul bancher, care ia pentru prima dată poziţie cu privire la acest subiect. 

Influentul şef al Consiliului Economic Naţional (NEC) al Casei Albe, Cohn, care este evreu, era prezent alături de Donald Trump în faţa ascensoarelor de la Trump Tower când acesta a provocat un val de indignare spunând că răspunderea pentru violenţele care au zguduit Charlottesville trebuie căutată "de ambele părţi". 

Numele lui Gary Cohn, fost număr doi al băncii Goldman Sachs, este invocat în mod regulat ca posibil şef al Rezervei federale americane (Fed), dacă Donald Trump decide să nu reînnoiască mandatul actualei preşedinte, Janet Yellen.

Sursă: Agerpres
x close