Antena 3 CNN Externe Donald Trump, decizie surprinzătoare! Analizează posibilitatea grațierii lui Edward Snowden

Donald Trump, decizie surprinzătoare! Analizează posibilitatea grațierii lui Edward Snowden

Donald Trump a transmis că va analiza posibilitatea graţierii fostului angajat CIA Edward Snowden. Trump a declarat că nu ştie foarte multe despre acest caz şi că a auzit argumente puternice atât "pentru" cât şi "împotriva" unei graţieri.

Donald Trump, decizie surprinzătoare! Analizează posibilitatea grațierii lui Edward Snowden
Sursa foto: Pixabay
de Diana Dragotescu    |    16 Aug 2020   •   15:45

Preşedintele a adăugat că va analiza subiectul în profunzime. Snowden a dezvăluit informaţii secrete de la agenţia de informaţii NSA în 2013. În prezent locuieşte în Rusia. Pe de cealaltă parte, procurorii americani cer ca Edward Snowden să fie extrădat din Rusia pentru a fi judecat pentru spionaj.

"Voi începe să mă gândesc la acest lucru", a declarat Donald Trump, conform Reuters, referindu-se la graţiere, în cadrul unei conferinţe de presă desăşurate în Bedminster, New Jersey.

În urmă cu câteva zile, președintele americam a afirmat pentru cotidianul The New York Post că „multă lume crede că Edward Snowden nu este tratat corect de autorităţile americane”.

Edward Snowden, acuzat de spionaj și furt de secrete de stat 

Snowden este inculpat penal în SUA de spionaj şi furt de secrete de stat şi riscă până la 30 de ani de închisoare. În timpul campaniei prezidenţiale din 2016, Donald Trump l-a catalogat pe Snowden ca fiind un trădător. 

Anatoly Kucherena, avocatul rus al inculpatuluii, a declarat că autorităţile americane nu trebuie să acorde doar graţiere, ci şi să renunţe la toate acuzaţiile. "A acţionat nu doar în interesul cetăţenilor americani, ci şi în interesul întregii omeniri", a spus avocatul.

Sursă: Mediafax
×
Subiecte în articol: Donald Trump Edward Snowden
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close