Antena 3 CNN Externe Donald Trump, desemnat "Personalitatea Anului 2016" de revista Time

Donald Trump, desemnat "Personalitatea Anului 2016" de revista Time

Donald Trump, desemnat "Personalitatea Anului 2016" de revista Time
Sursa foto: Foto: Facebook
07 Dec 2016   •   14:54

Preşedintele ales al Statelor Unite, Donald Trump, a fost desemnat miercuri "Personalitatea Anului 2016" de revista Time, transmit AFP, Reuters şi EFE.

'Este o mare onoare, înseamnă mult', a declarat Trump într-un interviu în direct pentru emisiunea "Today" a postului NBC, la scurt timp după anunţ.

 Donald Trump a fost ales dintr-o listă de personalităţi sau grupuri de indivizi care s-au remarcat în ştiri pe tot parcursul anului. Anunţul a fost făcut de redactorul-şef al revistei Time, dna Nancy Gibbs, în programul matinal de la NBC, sistem folosit de revistă de peste un deceniu pentru a face cunoscută personalitatea aleasă, scrie EFE.

Potrivit lui Gibbs, Trump s-a remarcat pentru faptul că 'a depăşit atât de multe aşteptări, a rupt atât de multe reguli' şi a învins două partide politice, atât în alegerile interne republicane, cât şi prin victoria sa împotriva democratei Hillary Clinton, relatează EFE.

'Niciodată nu am mai văzut o persoană care să fie atât de proeminentă (în lumea politică din SUA) în acest mod atât de puţin convenţional', a declarat Gibbs în programul "Today" difuzat live din New York.

Fotografia lui Trump apare pe coperta revistei care va fi pusă în vânzare vinerea viitoare, cu titlul 'Preşedinte al Statelor Divizate ale Americii'.

În intervenţia sa în direct în emisiune, Trump a negat că el este responsabil pentru divizarea americanilor. 'Eu nu am făcut nimic pentru a-i diviza pe americani, erau deja divizaţi', a declarat el şi a promis să depăşească aceste diferenţe atunci când va veni la Casa Albă la 20 ianuarie.

Trump a fost ales dintre 11 finalişti. Pe locul al doilea a fost Hillary Clinton, pentru că a câştigat votul popular în alegerile din 8 noiembrie, a argumentat Gibbs, şi pentru că a depăşit 'multe obstacole' în timpul vieţii sale politice.

Pe locul al treilea figurează piraţii cibernetici pentru încercările lor de a 'discredita alegerile din SUA'.

Anul trecut, 'Personalitatea Anului' desemnată de revista Time a fost cancelarul german, Angela Merkel.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Donald Trump Time
Parteneri
Firea și Burduja sunt noii candidați la Primăria Capitalei
x close