Antena 3 Externe Donald Trump devine astăzi al 45-lea președintele al Americii. Antena 3 transmite ceremonia de învestitură a preşedintelui

Donald Trump devine astăzi al 45-lea președintele al Americii. Antena 3 transmite ceremonia de învestitură a preşedintelui

20 Ian 2017   •   08:13
Donald Trump devine astăzi al 45-lea președintele al Americii. Antena 3 transmite ceremonia de învestitură a preşedintelui
Sursa foto: Foto: Agerpres

La Washington se pregătesc ultimele detalii pentru ceremonia de depunere a jurământului de învestitură a preşedintelui Donald Trump. Seara trecută, viitorul preşedinte a ţinut un discurs, la un concert înaintea ceremoniei de învestire. Măsurile de securitate sunt la cel mai ridicat nivel, mai ales pe traseul până la Capitoliu, unde va avea loc evenimentul.

Întreaga ceremonie de învestitură a preşedintelui celui mai puternic stat din lume va fi transmisă în direct de Antena 3. 

”Vă promit că voi munci din greu. Ne vom aduce locurile de muncă înapoi. Nu vom mai lăsa alte ţări să ne mai ia locurile de muncă. Vom consolida măreaţa noastră armată. Ne vom întări graniţele. Vom face lucruri care nu au fost făcute pentru ţara noastră în ultimele decenii. Totul se va schimba!”, a spus Donald Trump.

Ceremonia de învestire a lui Donald Trump va începe astăzi la ora 16.30, ora României şi va avea loc în faţa Capitoliului. Poliţişti, protestatari şi aproape un milion de vizitatori vor umple astăzi străzile Washingtonului pentru a participa la învestirea în funcţie a lui Donald Trump. Protecţia noului preşedinte va fi asigurată de 28 de mii de agenţi ai Secret Service şi ale altor agenţii de securitate, care vor patrula printre oameni.

Evenimentul în sine va fi mult mai modest decât cele anterioare. Discursul va fi mai scurt ca în 2009, iar parada va dura 90 de minute, nu câteva ore. Şi numărul balurilor inaugurale a fost redus la 3 faţă de 10 câte au fost organizate cu 6 ani în urmă.

Depunerea jurământului, cel mai important moment al ceremonialului, va avea loc la ora 19.00. Tot atunci, magnatul american va rosti şi primul său discurs oficial, în calitate de preşedinte al Statelor Unite ale Americii.

×
Subiecte în articol: Donald Trump

Rămâi la curent cu ce se întâmplă în lume şi când stai pe Facebook. Urmăreşte pagina Ştiri Externe!

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close