Antena 3 CNN Externe Donald Trump: „Discuțiile nu reprezintă soluția” în cazul Coreei de Nord

Donald Trump: „Discuțiile nu reprezintă soluția” în cazul Coreei de Nord

Donald Trump: „Discuțiile nu reprezintă soluția” în cazul Coreei de Nord
Sursa foto: Foto: Facebook/ Donald Trump
de S.T.    |    30 Aug 2017   •   17:53

Preşedintele american Donald Trump a respins miercuri posibilitatea unor negocieri diplomatice cu Phenianul, spunând că „discuţiile nu reprezintă soluţia” în cazul Coreei de Nord, la o zi după ce autorităţile nord-coreene au lansat o rachetă balistică ce a trecut pe deasupra Japoniei, atrăgând condamnarea comunităţii internaţionale, relatează Reuters şi AFP.

„Timp de 25 de ani, Statele Unite au discutat cu Coreea de Nord şi i-au dat bani, victime ale unui şantaj. Discuţiile nu reprezintă soluţia!”, a scris Donald Trump într-un mesaj pe Twitter.


În urmă cu o săptămână, şeful diplomaţiei americane Rex Tillerson a ţinut să transmită clar că este deschis negocierilor cu Phenianul, cu condiţia ca acestea să se refere la denuclearizarea Coreei de Nord.

„Dacă sunt dispuşi să-şi limiteze acţiunile provocatoare, poate vom vedea calea către o formă de dialog undeva în viitorul apropiat”, a spus atunci Rex Tillerson.

Phenianul a confirmat miercuri că racheta lansată cu o zi înainte pe deasupra Japoniei a fost de tip balistic cu rază medie de acţiune.
 

 

×
Subiecte în articol: Donald Trump Coreea Coreea de Nord phenian
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close