Antena 3 CNN Externe Donald Trump l-a somat pe preşedintele Mexicului. Care a fost motivul

Donald Trump l-a somat pe preşedintele Mexicului. Care a fost motivul

Donald Trump l-a somat pe preşedintele Mexicului. Care a fost motivul
Sursa foto: Foto: Agerpres.ro
03 Aug 2017   •   19:15

Donald Trump a exercitat presiuni asupra omologului său mexican, Enrique Pena Nieto, pentru a nu mai afirma public că nu va plăti zidul de la frontieră. Președintele american i-a amintit lui Enrique Pena Nieto că trebuie să îşi onoreze promisiunea.

"Amândoi am ajuns acum într-un punct în care spunem că nu vom plăti pentru zidul de la frontieră. Ca poziţie politică, vom rămâne la acest lucru. Dar nu îl vom mai afirma în public, pentru că dacă veţi mai spune că Mexicul nu va plăti, eu nu voi putea să mă întâlnesc cu dumneavoastră, nu voi putea trăi cu acest lucru. Eu voi spune că vom găsi o soluţie.", i-a transmis Donald Trump lui Enrique Pena Nieto în cursul unei întrevederi care a avut loc la începutul acestui an, potrivit unei stenograme a conversaţiei dezvăluită de ziarul The Washington Post.


Donald Trump a promis în campania electorală construirea unui zid de-a lungul frontierei cu Mexicul, dând asigurări că va face astfel încât costurile să fie suportate de Administraţia mexicană. Însă Mexicul a semnalat în mai multe rânduri că nu va plăti deloc pentru acest proiect controversat.

Sursă: Mediafax
×
Subiecte în articol: Trump Mexic
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close