Antena 3 CNN Externe Donald Trump nu mai poate bloca utilizatorii pe Twitter

Donald Trump nu mai poate bloca utilizatorii pe Twitter

Donald Trump nu mai poate bloca utilizatorii pe Twitter
28 Mai 2018   •   15:10

Președintele Donald Trump nu va mai putea bloca criticii pe Twitter deoarece această acțiune ar încălca dreptul acestora la libera exprimare acordată în cadrul primului amendament al Constituției Statelor Unite, a decis un judecător federal.

Hotărârea judecătorului Naomi Buchwald susține că discuțiile care apar din tweeturile lui Trump ar trebui considerate un forum public, deoarece mesajele sunt "de natură guvernamentală". Judecătorul Buchwald a respins un argument al Departamentului de Justiție potrivit căruia drepturile personale a lui Trump din primul amendament ar fi încălcate dacă nu ar avea dreptul să blocheze utilizatori. 

Mai mulți utilizatori Twitter l-au dat în judecată pe președinte după ce acesta i-a blocat in urma părerilor diferite postate pe rețea. Cazul a dat naștere întrebărilor legate de utilizarea fără precedent a lui Trump pe Twitter pentru a anunța legi, pentru a iși stabilii aliați și a critica inamici.

"Pentru că nici un oficial guvernamental nu este mai presus de lege și pentru că toți oficialii guvernamentali sunt obligați să urmeaze legea odată ce sistemul judiciar a stabilit care este aceasta, trebuie să presupunem că președintele și Scavino (directorul social media al presedintelui) vor remedia blocarea pe care am găsit-o ca fiind neconstituțională", a declarat judecatoarea.  

Casa Albă l-a apărat pe Trump si contul acestuia de Twitter, în ciuda declarațiilor care au generat controverse repetate, spunând că rețeaua este un mediu care îi permite președintelui să vorbească direct cu poporul american si generează mii de răspunsuri. 

După ce Trump a amenințat Coreea de Nord cu un război nuclear și a împărtășit mesaje de la un partid britanic de extrem de dreapta, Twitter s-a pus întrebat dacă nu președintele încalcă politicile rețelei care interzic abuzul și îndeamnă la violență.

Sursă: The Independent

×
Subiecte în articol: Donald Trump Twitter SUA
Parteneri
Zboruri comerciale, bruiate de ruşi inclusiv în spaţiul aerian al României
x close