Antena 3 CNN Externe Donald Trump, pas important în cursa pentru preşedinţie: Sunt singurul care poate face America să fie cu-adevărat mare din nou

Donald Trump, pas important în cursa pentru preşedinţie: Sunt singurul care poate face America să fie cu-adevărat mare din nou

Donald Trump, pas important în cursa pentru preşedinţie: Sunt singurul care poate face America să fie cu-adevărat mare din nou
18 Mar 2015   •   20:31

Omul de afaceri Donald Trump a făcut miercuri un pas important către o candidatură în alegerile prezidenţiale americane din 2016, relatează AP.

"Eu sunt singurul care poate face America să fie cu-adevărat mare din nou", a declarat vocalul republican, citat într-un comunicat, anunţând formarea unui comitet exploratoriu.

La doar un pas de lansarea oficială a campaniei, acest anunţ îi permite să înceapă să colecteze fonduri şi să angajeze personal în cursa către Casa Albă. Trump a anunţat că a angajat deja consilieri politici în Iowa, New Hampshire şi South Carolina, care găzduiesc primele trei înfruntări din cursa internă.

Trump este considerat unul dintre favoriţi în tabăra republicană. În tabăra democrată, Hillary Clinton este prezentată de sondaje ca favorită pentru obţinerea învestiturii partidului.

El a sugerat de mult că aspiră la obţinerea învestiturii republicane, însă de această dată pare mai serios, comentează AP, care se referă la o declaraţie recentă a acestuia potrivit căreia nu va prelungi contractul cu postul american NBC pentru reality show-ul "The Apprentice".

"Iubesc foarte mult ţara noastră, dar este o ţară care se confruntă cu o problemă gravă", este citat Trump în acest comunicat amplu, în care îndeamnă la refacerea instracturii, îmbunătăţirea securităţii frontierelor, consolidarea armatei şi îmbunătăţirea situaţiei economice. "Americanii merită mai mult decât primesc de la politicienii lor, care doar vorbesc, cu toţii, fără să facă nimic", mai afirmă Trump.

×
Subiecte în articol: Donald Trump America Presedintie SUA
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close