Antena 3 CNN Externe Donald Trump primește un tratament experimental, care poate avea efecte adverse severe

Donald Trump primește un tratament experimental, care poate avea efecte adverse severe

Președintele Statelor Unite, Donald Trump, primește un tratament experimental, mai exact un cocktail de anticorpi produs de compania Regeneron, care nu se află în schemele oficiale anti-Covid din SUA sau Europa.

Donald Trump primește un tratament experimental, care poate avea efecte adverse severe
Sursa foto: Hepta
de Diana Dragotescu    |    03 Oct 2020   •   23:00

Cu toate acestea, Dr. Radu Ţincu spune că, în cazul în care eficienţa va fi dovedită de studii ulterioare, acesta este un tratament pentru cauza bolii. Cocktailul nu este însă lipsit de riscuri.

Donald Trump a primit acest cocktail de anticorpi pentru că ar putea fi singurul tratament care poate lupta direct împotriva capacităţii virusului de a se replica în organism, ceea ce nu face niciun alt medicament folosit până acum în lupta anti-Covid.

Rezutatele studiului preliminar făcut de compania Regeneron s-au dovedit a fi promiţătoare pe 275 de pacienţi deocamdată, dintr-un total de 1000 înscrişi.

Dr. Radu Țincu: Dacă vor fi dovediţi în studii ulterioare că au eficienţă reprezintă tratamentul etiologic

Dr. Radu Ţincu, medic de ATI - Toxicologie la Spitalul Floreasca explică cum acţionează tratamentul: „Este un cocktail de anticorpi, unul monoclonal care se adresează unei proteine de la suprafaţa virală, şi celălalt se adresează altui punct target care va modula infecţiozitatea virală, alături de aceşti anticorpi, dacă vor fi dovediţi în studii ulterioare că au eficienţă reprezintă tratamentul etiologic (n.r.- cauza bolii)”.

Tratamentul primit de Trump nu este însă lipsit de riscuri.

„Pot să declanşeze alergii severe, febră sau simptome care să semene cu infecţiile flu-like, virale. Trebuie să fie nişte trialuri clinice care să includă pacienţi cu diferite forme de coronavirus, fie medii, fie uşoare, sau chiar severe, şi să vedem exact care este evoluţia pe termen lung. Pentru orice tratament care nu este validat din punct de vedere clinic există aceste riscuri pe care fiecare şi le asumă”, a declarat geneticianul Andreea Cătană.

Donald Trump a luat deja antiviralul Remdesivir, aprobat oficial de FDA-ul american, dar şi alte substanţe. În plus, preşedintele mai primeşte şi zinc, acesta fiind un element important în buna funcţionare a sistemului imunitar.

Sursă: Mediafax
×
Subiecte în articol: Donald Trump tratament
Parteneri
Firea și Burduja sunt noii candidați la Primăria Capitalei
x close