Antena 3 CNN Externe Donald Trump retrage Statele Unite din pactul global privind reducerea emisiilor cu efect de seră

Donald Trump retrage Statele Unite din pactul global privind reducerea emisiilor cu efect de seră

Donald Trump retrage Statele Unite din pactul global privind reducerea emisiilor cu efect de seră
Sursa foto: Foto: pixabay.com
30 Ian 2017   •   18:11

SUA vor schimba macazul în privinţa încălzirii globale şi se vor retrage din pactul global privind reducerea emisiilor cu efect de seră, a declarat luni la Londra Myron Ebell, şeful echipei de tranziţie a noului preşedinte american Donald Trump la Agenţia pentru protecţia mediului (EPA), transmite Reuters.

"Trump poate da mâine un decret în acest sens sau poate include această măsură într-un pachet mai amplu, n-am idee când anume se va întâmpla", a spus Ebell, director pentru politica de mediu la Competitive Enterprise Institute, un centru de studii conservator din Washington.

Donald Trump s-a angajat în campanie să susţină industriile americane de extragere a petrolului şi cărbunelui şi să retragă SUA din acordul de la Paris din 2015 vizând combaterea încălzirii globale.

Surse citate de Reuters au menţionat că administraţia Trump a solicitat EPA să suspende temporar toate contractele, granturile şi acordurile interinstituţionale.

Myron Ebell a explicat luni că este greu de prevăzut momentul când va fi adoptată o măsură sau alta întrucât departamentele guvernamentale se află încă în tranziţie.

Noul preşedinte l-a numit în fruntea EPA pe procurorul general al statului Oklahoma, Scott Pruitt, care a supervizat 14 procese împotriva acestei agenţii, dar nu se ştie deocamdată când va avea loc votul de confirmare.

Multe din propunerile lui Trump pentru viitoarea sa echipă la EPA provin din grupuri de lobby în favoarea industriei energetice şi extractive, potrivit unei liste la care Reuters a avut acces.

 

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Donald Trump pact pachet actiuni contracte
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close